21:06 06.04.2020

Суд зупинив рішення НКРЗІ про анулювання ліцензій "Інтертелекому" на користування РЧР

2 хв читати
Суд зупинив рішення НКРЗІ про анулювання ліцензій "Інтертелекому" на користування РЧР

Окружний адміністративний суд Києва зупинив рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), про позбавлення "Інтертелекому" ліцензій на користування радіочастотним ресурсом (РЧР).

"Окружний адміністративний суд Києва під кінець робочого дня вирішив зупинити дію рішення НКРЗІ від 17 березня, що передбачає анулювання 4G-ліцензії "Інтертелекому", а також дію пункту 3 рішення комісії від 7 лютого, яким регулятор анулював низку ліцензій оператора для цифрового стільникового зв'язку стандарту CDMA-800", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в галузі.

За інформацією агентства, адвокати, що представляють інтереси "Інтертелекому" в суді, вже відправили копію зазначеного рішення суду НКРЗІ.

Обидві частини рішення комісії зупинено до фактичного ухвалення судом рішення по суті позову.

Судове рішення вже набуло законної сили, відповідно, раніше анульовані ліцензії оператора юридично знову дійсні до ухвалення судом остаточного рішення за позовом оператора до галузевого регулятора.

Як повідомлялося, НКРЗІ вирішила відкликати ліцензію "Інтертелекому" на 4G-зв'язок через відсутність оплати, після чого оператор звернувся до суду з проханням визнати зазначене рішення комісії незаконним.

Незадовго до цього "Інтертелеком" знову звернувся до НКРЗІ з проханням надати йому відтермінування до 1 липня 2020 року з оплати ліцензій на 4G-зв'язок, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до НКРЗІ.

"Інтертелеком" відзначає суттєвий вплив пандемії коронавірусу на економічний та інвестиційний клімат.

Згідно з рішенням НКРЗІ від 17 березня поточного року, в разі несплати повної вартості ліцензій "Інтертелекому" на 4G-зв'язок до 1 квітня комісія анулює зазначені ліцензії.

Раніше "Інтертелеком" сплатив менше 1% за 4G-ліцензію (вніс лише 1 млн грн із необхідних 194,6 млн грн, які компанія мала спочатку оплатити до 10 березня) і звернувся до НКРЗІ з проханням надати 22 дні відтермінування з проведення оплати.

Згідно з раніше затвердженими Кабінетом Міністрів змінами до Плану використання радіочастотного ресурсу України (РЧР), початок дії нових ліцензій на 4G для операторів було призначено на 1 липня 2020 року. Винятком був "Інтертелеком", чия ліцензія LTE мала стартувати з 1 квітня 2020 року, що зумовлено об'єктивною потребою звільнити верхні канали діапазону 800 МГц від устаткування CDMA і забезпечити безболісну міграцію абонентів на LTE в інші частотні канали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА