07:38 04.10.2018

Президент Freedom House стурбований е-декларуванням для представників громадськості та атаками на активістів в Україні

1 хв читати
Президент Freedom House стурбований е-декларуванням для представників громадськості та атаками на активістів в Україні

Президент неурядової організації Freedom House Майкл Абрамовіц (Michael J. Abramowitz) під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе висловив стурбованість електронним декларуванням для представників громадських організацій та випадками атак на активістів в Україні.

Як повідомляє офіс віце-прем'єра України в середу на сторінці в соцмережі Фейсбук, М.Абрамовіц зазначив, що, незважаючи на суттєві позитивні зміни в сфері дотримання демократичних свобод, все ж є сфери, які потребують удосконалення.

"Приємно чути про значний прогрес у відносинах влади і громадськості в цілому", - сказав президент Freedom House.

Однак він зазначив, що занепокоєння викликає питання електронного декларування представників громадянського суспільства і випадки атак і тиску на активістів. М.Абрамовіц висловив надію, що українська сторона знайде вирішення цих проблем.

У свою чергу І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що протягом останніх чотирьох років ситуація в Україні змінилася докорінно, і зараз представники громадськості є повноцінними учасниками розвитку нової системи державного управління, разом з чиновниками і парламентаріями готують законопроекти, долучені до підготовки державних програм.

"Я сама прийшла з громадського сектора і на власному досвіді знаю, як складно, а іноді і зовсім неможливо було колись достукатися до керівників з "високих кабінетів", однак зараз влада відкрита, і ми разом з громадянським суспільством працюємо заради сильної, демократичної держави", - зазначила віце-прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА