17:19 12.10.2018

Клімкін закликав УПЦ (МП) долучитися до переговорного процесу щодо створення єдиної помісної церкви в Україні

1 хв читати
Клімкін закликав УПЦ (МП) долучитися до переговорного процесу щодо створення єдиної помісної церкви в Україні

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав представників Української православної церкви (Московського патріархату) долучитися до переговорів про входження в об'єднану автокефальну Українську православну церкву, не керуючись директивами з Москви.

"Зараз якраз і настав той момент, коли всі православні церкви України мають історичну нагоду довести свою відданість ідеї української єдності та єдності українського православ’я. Тож нехай УПЦ (МП) не бариться і включається в переговори про входження до єдиної автокефальної помісної Української православної церкви (тільки раджу дослухатися до власного розуму й серця, а не до директив з Москви, бо так діла не буде!)", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, в рішенні синоду Константинополя, яке було офіційно оголошено в четвер, 11 жовтня, зазначено, що Вселенський патріархат переходить до надання автокефалії Українській церкві. Окремим пунктом у рішенні синоду зазначено, що після розгляду апеляції глав УПЦ-КП Філарета (Денисенка) та УАПЦ Макарія (Малетича), а також їхніх послідовників, "які опинилися в розколі не через догматичні причини", "вищезазначених було канонічно відновлено до їхнього ієрархічного або священицького сану, і їхні віряни були повернуті до спілкування з Церквою".

П.Клімкін назвав рішення синоду Вселенського патріархату "справжньою духовною демократією" і наголосив на важливості повернення до канонічності всіх православних християн України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА