17:47 09.11.2018

Суд продовжив тримання під вартою екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва до 12 грудня і встановив суму застави

2 хв читати

Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова Наталія Єфіменко ухвалила рішення щодо продовження запобіжного заходу колишньому командиру роти Національної поліції "Східний корпус", засновнику однойменного громадського руху Олегу Ширяєву.

"Підозрюваному Ширяєву Олегу Вікторовичу термін тримання під вартою в державній установі Харківський слідчий ізолятор продовжити у рамках терміну досудового розслідування до 12 грудня 2018 року включно. Визначити суму застави в розмірі 1 млн 4 тис. 340 грн", - йдеться у рішенні, оголошеному суддею Н.Єфіменко в п'ятницю.

Рішення підлягає негайному виконанню. Воно може бути оскаржене в Харківському апеляційному суді протягом п’яти днів із дня оголошення.

Як повідомлялося, 13 вересня О.Ширяєва затримали після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор в с. Занки Харківської області. Йому було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Крім того, О.Ширяєву інкримінують ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 347 Кримінального кодексу України (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням та пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК України.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що йдеться про напад на дім начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015 р. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі і представники громадської організації Цивільний корпус "Азов", невдоволені роботою поліції, зокрема щодо розслідування зґвалтування і вбивства 15-річної дівчини, частина учасників попрямувала спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського РВ НП, вибили там вікна, звалили огорожу і почали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до будинку його заступника, де діяли аналогічно.

14 вересня Київський райсуд Харкова обрав О.Ширяєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

11 жовтня Харківський апеляційний суд відмовився змінити О.Ширяєву запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА