11:59 06.07.2021

Суд узяв під варту одного з лідерів "Патріотів - За життя" Ширяєва

3 хв читати
Суд узяв під варту одного з лідерів "Патріотів - За життя" Ширяєва

Київський райсуд Харкова у вівторок обрав запобіжний захід одному з лідерів організації "Патріоти - За життя", екс-командиру роти особливого призначення МВС "Східний корпус" Олегу Ширяєву.

"Ширяєву обрали тримання під вартою без права на заставу до 12 липня 2021 року. Запобіжний захід обрано до цієї дати, тому що 12 липня спливає термін досудового розслідування в справі, де він є підозрюваним", - повідомив прес-секретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

Як повідомлялося, Ширяєва затримали в центрі Харкова ввечері 5 липня через справу про рейдерське захоплення елеватора в Занках у 2018 році.

"Підозрюваний не з'являвся на виклик слідчого для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження і був оголошений у розшук та затриманий за клопотанням про примусовий привід для обрання запобіжного заходу", - пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

11 вересня в с. Занках група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора. Вони надали документи про передачу фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Проте, за словами діючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не здійснював. У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за ч. 1 ст. 358 (підроблення та використання документів, печаток або штампів) і ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

Між невідомими та місцевими жителями з представниками "Національного корпусу", що приїхали їх підтримати, сталася бійка зі стріляниною.

Того самого дня затримали 22 осіб, які брали активну участь у захопленні підприємства зі зброєю в руках. Їм усім було оголошено про підозру за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України.

13 вересня Ширяєва було затримано після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор у с. Занках, йому було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК. Крім того, Ширяєву інкримінується ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 347 (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що йдеться про напад на будинок начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015 р. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі та представники громадської організації "Громадянський корпус "Азов", незадоволені роботою поліції, зокрема, з розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки, частина учасників попрямували спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського райвідділу Нацполіції, вибили там шибки, повалили огорожу й почали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до будинку його заступника, де діяли аналогічно.

1 березня 2019 року слідство відкрило матеріали кримінального провадження всім підозрюваним, зокрема і Ширяєву. Однак досі обвинувальні акти не спрямовано до суду, оскільки підозрювані та їхні адвокати не закінчили знайомитися з матеріалами справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА