19:46 23.01.2019

Денісова просить Москалькову сприяти забезпеченню лікуванням кримськотатарського активіста Бекірова

2 хв читати
Денісова просить Москалькову сприяти забезпеченню лікуванням кримськотатарського активіста Бекірова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить уповноваженого з прав людини РФ Тетяну Москалькову сприяти забезпеченню лікуванням кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого незаконно тримають у СІЗО Сімферополя (анексований Росією Крим).

Як повідомляє український омбудсмен на своїй сторінці у соцмережі Faebook, до неї надійшла інформація про важкий стан здоров'я громадянина України Едема Бекірова. Зважаючи на це Л.Денісова звернулася до Т.Москалькової з відкритим зверненням.

"У телефонній розмові Ви повідомили мені, що політв’язня переведуть до Сімферопольської лікарні імені Семашка на медичне обстеження та лікування, яке триватиме два тижні. Замість цього Едема Бекірова через три дні повернули до спецблоку Сімферопольського СІЗО. За словами адвоката, який відвідав політв’язня сьогодні (23 січня 2019 року), кримському татарину справді стало значно гірше. Відсутні результати медичного обстеження, якого так потребує хворий", - написала уповноважений Верховної Ради.

На її думку, це означає, що Е.Бекірову не надається кваліфіковане та ефективне медичне лікування.

"Саме тому я звертаюся до Вас і наполегливо прошу надати Едему Бекірову та його адвокатам копію медичного висновку, і сприяти забезпеченню громадянина України повноцінним лікуванням, згідно лікарських рекомендацій", - написала Л.Денісова.

Раніше цього дня народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка"), голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що стан здоров'я Е.Бекірова різко погіршився.

Е.Бекіров 1961 року народження, житель селища Новоолексіївки Херсонської області Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів і був затриманий 12 грудня 2018 року за в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованої російськими окупантами.

За даними Р.Чубарова, Е.Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївки. Його дружина Гульнара є членом Меджлісу кримськотатарського народу. Голова Меджлісу кримськотатарського народу повідомив, що Е.Бекіров переніс у січні 2018 року складну операцію на серці (4 шунти) і зі знімним протезом правої ноги, має "масу супутніх хвороб, зокрема цукровий діабет".

Російська влада обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

13 грудня 2018 року окупаційна влада Криму заарештувала Е.Бекірова на два місяці.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА