17:16 01.02.2019

Порошенко підтримував і підтримуватиме Суспільне мовлення - АП у відповідь на рішення наглядової ради НСТУ

1 хв читати
Порошенко підтримував і підтримуватиме Суспільне мовлення - АП у відповідь на рішення наглядової ради НСТУ

Президент України Петро Порошенко завжди підтримував і підтримуватиме Суспільне мовлення. Так у прес-службі Адміністрації президента прокоментували рішення наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) про дострокове розірвання контракту з головою правління Зурабом Аласанією.

"Створення незалежного суспільного мовлення було і залишається величезною цінністю для України. Суспільне є спільним досягненням влади та громадянського суспільства й завжди підтримувалось і підтримуватиметься президентом", - йдеться в коментарі прес-служби Адміністрації президента на відповідний запит видання "Детектор медіа".

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ в четвер дев'ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту з З.Аласанія, про що повідомила член наглядової ради Світлана Остапа. Народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "причини поки що не відомі, юридична обґрунтованість - також".

З.Аласанія заявив, що питання його відставки в порядку денному наглядової ради не стояло, і причини такого рішення йому невідомі. За його словами, під час ухвалення цього рішення було "порушено всі процедури" і через це після оприлюднення причин "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова".

Деякі незалежні журналісти виступили в п'ятницю із заявою, що вважають дії наглядової ради НСТУ прямим проявом цензури, рішення - політичним й ухваленим на догоду владі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА