08:41 24.06.2019

Троє військових ЗСУ поранено на Донбасі за добу неділі в результаті 34 обстрілів бойовиків - штаб ООС

2 хв читати

За минулу добу поранено трьох українських військовослужбовців у результаті 34 обстрілів бойовиками позицій Збройних сил України на Донбасі, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"23 червня збройні формування Російської Федерації 34 рази порушили режим припинення вогню. З них вісім разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм... За минулу добу троє українських військовослужбовців отримали поранення", - йдеться в оприлюдненому в понеділок вранці зведенні на сторінці прес-центру в соцмережі Facebook.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 18 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу Павлополя - з міномета калібру 120 мм, чотири рази в районі н.п. Авдіївка - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, п'ять разів околицю Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, поблизу Пісок - з автоматичних гранатометів, неподалік Мар'їнки - з ручного протитанкового гранатомета, двічі околицю Старогнатівки - з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, неподалік Лебединського - з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, двічі в районі н.п. Широкине - зі стрілецької зброї, поблизу Опитного - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні 16 разів у районі н.п. Шуми - з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, околиці Південного - з автоматичних гранатометів, поблизу Травневого - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, п'ять разів околиці Новолуганського - з артилерії 152 мм, мінометів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, в районі н.п. Майорськ - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, поблизу Новгородського - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поряд Щастя - з автоматичних гранатометів, у районі н.п. Світлодарськ - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, неподалік Луганська - з гранатометів різних систем, тричі околиці Кримського - з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними української розвідки, 23 червня двоє бойовиків знищено і ще двоє поранено.

"Від початку поточної доби ворог два рази обстріляв позиції Об'єднаних сил", - додали в штабі.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики двічі обстріляли позиції українських захисників поблизу н.п. Водяне - з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї, поряд з Авдіївкою - з міномета калібру 120 мм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА