21:37 06.08.2019

В "амбарній книзі" Партії регіонів підпису Манафорта немає

2 хв читати
В "амбарній книзі" Партії регіонів підпису Манафорта немає

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів немає прізвища колишнього глави передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

"В "амбарній книзі" прізвища Манафорта немає", - сказав генпрокурор в ефірі "Радіо НВ", відповідаючи на відповідне запитання.

Луценко уточнив: "У "чорній касі" навпроти прізвища Манафорта стоїть підпис чинного депутата, громадянина України Геллера (нардеп Євген Геллер - ІФ). Це встановлено експертизою та цього не міг не знати пан Ситник (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ) ... Тому американці вважають, що це носить ознаки втручання в їх політичний процес".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що немає доведених фактів того, що Манафорт отримував кошти від Партії регіонів, генпрокурор сказав: "У "амбарній книзі" підпису Манафорта немає".

"Інші докази проти Манафорта існують. З офшорних юрисдикцій він отримував кошти, схожі за розмірами на ті, про які йшлося в "чорній касі", але сама "чорна каса" не могла бути таким доказом", - підкреслив він.

У червні 2017 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький повідомив, що підпису Манафорта не було на жодній зі сторінок так званої "амбарної книги" Партії регіонів. Таким чином, САП і НАБУ не знайшли доказів отримання Манафортом грошей від Партії регіонів.

Разом з тим у матеріалі, опублікованому газетою Washington Post 28 червня, йдеться, що в 2012-2013 роках Манафорт підтвердив отримання $ 17 млн від Партії регіонів. Факт отримання ним грошей за роботу для Партії регіонів випливає з документів, які американець подав до Мін'юсту США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів.

Народний депутат Сергій Лещенко заявляв про наявність у нього оригіналів документів про перерахування Віктором Януковичем коштів Манафорту від офшорної компанії з рахунком в Киргизстані і просив американських і українських правоохоронців провести розслідування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА