20:00 19.08.2019

Екс-голова "Смарт-холдингу" Тимофєєв може очолити "Укроборонпром"

2 хв читати
Екс-голова "Смарт-холдингу" Тимофєєв може очолити "Укроборонпром"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подав подання на призначення генеральним директором держконцерну "Укроборонпром" відомого менеджера, екс-голову "Смарт-холдингу" Олексія Тимофєєва.

"Остаточне рішення щодо кандидатури генерального директора концерну "Укроборонпром" приймає президент... Цього рішення ще немає. Подання прем'єр-міністра - це проміжний документ. Не квапте події", - прокоментував цю подію Тимофєєв на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Раніше він уточнював, що процес відбору вела наглядова рада концерну.

"Для того щоб зрозуміти мотивацію, треба подивитися на проект моїми очима. Це більше ніж $1 млрд доларів виручки на сьогодні з групи компаній, понад 60 тисяч осіб, кілька дивізіонів, мета вирости втричі за п’ять років, розробити експортні стратегії, в рази збільшити показники з ефективності, вирватися зі старої колії "придворної" контори і так далі", - пояснив Тимофєєв рішення подати свою кандидатуру.

За його словами, рідко який бізнес ставить такі масштабні завдання.

Як повідомлялося, Тимофєєв обіймав посаду генерального директора "Смарт-холдингу" з квітня 2014 року до серпня 2015 року. До цього з листопада 2013 року обіймав посаду директора з операційної діяльності ПрАТ, а з липня 2011 року був керівником компанії "Смарт Енерджі".

Наразі він є головним операційним директором американської Trident Acquisitions Corp, яку було визнано переможцем конкурсу з розробки на підставі угоди про розподіл продукції (УРП) вуглеводневої ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря, результати якого оскаржуються в суді.

Нині "Укроборонпром" очолює Павло Букін, якого призначив на цю посаду в лютому 2018 року екс-президент Петро Порошенко.

Згідно зі статутом "Укроборонпрому", наглядова рада є вищим органом управління і включає п'ять членів, трьох з яких призначає президент, а двох - уповноважений орган управління (уряд). Указами в червні та липні цього року президент Володимир Зеленський призначив членами наглядової ради держконцерну міністра економічного розвитку України в 2014-2016 рр. Айвараса Абромавичуса (потім був обраний головою наглядової ради), свого позаштатного радника Андрія Загороднюка та Давида Арахамія, який у 2014-2017 рр. очолював Раду волонтерів при Міністерстві оборони України.

Ще одним членом наглядової ради "Укроборонпрому" є закордонний радник держконцерну, екс-глава Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA, 2001-2009 рр.) Ентоні Тетер (Anthony Tether), введений до неї урядом у січні 2018 року. Одне місце в наглядовій раді за квотою уряду залишається вакантним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА