13:16 12.09.2019

Прокурори військової прокуратури можуть залишитися в системі, пройшовши атестацію та перевірку на добропорядність - Рябошапка

2 хв читати
Прокурори військової прокуратури можуть залишитися в системі, пройшовши атестацію та перевірку на добропорядність - Рябошапка

Прокурори, які працювали в структурі Головної військової прокуратури, за бажання зможуть залишитися в системі, пройшовши через атестацію та перевірку на добропорядність, заявив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури, голова відомства окреслив два основних напрями роботи майбутньої спеціалізованої прокуратури. "Перше - це продовження роботи щодо військових злочинів, але ця робота здебільшого здійснюватиметься в зонах конфлікту", - розповів він, додавши, що, незважаючи на те, що зазначені прокурори не проходитимуть військову службу, буде зроблено все, щоб забезпечити належний соціальний пакет, оскільки їхня робота буде пов'язана з підвищеним ризиком.

"Другий критично важливий напрям – це злочини у сфері національної безпеки і оборони. І особливу увагу буде приділено саме цьому напряму", - наголосив Рябошапка.

Він представив колективам Генеральної прокуратури і Головної військової прокуратури новопризначених першого заступника генерального прокурора Віталія Каська та заступника генерального прокурора - головного військового прокурора Віктора Чумака. Чумак подякував генпрокурору за довіру і висловив готовність працювати в команді.

Як повідомлялося, парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував ухвалити за основу та в цілому (з пропозиціями комітету) президентський законопроект №1032 про реформу органів прокуратури. Законопроектом передбачається ліквідація Військової прокуратури і посади головного військового прокурора. Замість пункту про військові прокуратури зазначено, що в разі потреби рішенням генпрокурора можуть формуватися спеціалізовані прокуратури на правах структурного підрозділу Офісу генерального прокурора, на правах підрозділу обласних прокуратур, на правах підрозділу окружних прокуратур.

Рябошапка підписав наказ про призначення Чумака заступником генерального прокурора - головним військовим прокурором 11 вересня. Раніше, 5 вересня, він призначив Каська першим заступником генерального прокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА