11:52 23.10.2019

У Москві завершили розслідування справи заарештованого Рудьковського, обвинуваченого в нападі на посольство РФ

2 хв читати
У Москві завершили розслідування справи заарештованого Рудьковського, обвинуваченого в нападі на посольство РФ

Слідчий комітет Росії (СКР) завершив розслідування справи колишнього депутата Верховної Ради України Миколи Рудьковського, що брав участь у нальоті на посольство РФ у Києві в 2014 році, повідомила офіційний представник СКР Світлана Петренко.

"У Головному слідчому управлінні СКР завершено розслідування у кримінальній справі стосовно колишнього депутата Верховної Ради України Миколи Рудьковського, якого обвинувачують у нападі на посольство РФ (ч. 2 ст. 360 КК РФ)", - сказала Петренко в середу "Інтерфаксу" (Interfax.ru).

Вона зазначила, що кримінальну справу стосовно Рудьковського виділено в окреме провадження і направлено до Генпрокуратури РФ для вирішення питання про затвердження обвинувального висновку.

"Рудьковського було оголошено в міжнародний розшук і в 2018 році затримано в аеропорту "Внуково" під час перетину кордону РФ. Нині він перебуває під вартою", - сказала Петренко.

За даними СКР, 14 червня 2014 року в Києві громадяни України Володимир Назаренко, Володимир Романцов, Олексій Бакай та інші особи з числа активістів українських націоналістичних організацій "Правий сектор", "Азов" та інших праворадикальних об'єднань вчинили напад на посольство РФ.

"Зазначені особи закидали адміністративну будівлю посольства камінням і намагалися підпалити її за допомогою піротехнічних виробів. Озброївшись сокирами, палицями, ломами та іншими предметами, нападники також пошкодили дипломатичні автомобілі", - сказала представник СКР.

За її словами, Рудьковський, який прибув на місце події, "приєднався до радикалів".

"Метою протиправних дій депутата та інших нападників було ускладнення міжнародних відносин Росії з Україною та іншими державами", - сказала Петренко, зазначивши, що дії радикалів завдали майнової шкоди на суму понад 14 млн рублів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА