16:20 09.11.2019

У Польщі затримали ветерана АТО Ігоря Мазура – "Рух опору капітуляції"

2 хв читати
У Польщі затримали ветерана АТО Ігоря Мазура – "Рух опору капітуляції"

У Польщі затримали добровольця, ветерана війни на Донбасі, одного із засновників Руху опору капітуляції" Ігоря Мазура, відомого під позивним "Тополя", повідомляється на сторінці руху у Facebook у суботу.

Причини затримання не зазначаються.

"Ми робимо все можливе, щоб допомогти нашому побратиму. Але в цій ситуації рішучу позицію має зайняти наша держава, за свободу, незалежність, територіальну цілісність якої Тополя боровся не один десяток років", - зазначається в повідомленні.

Представники руху звернулися до Міністерства закордонних справ України з вимогою втрутитися в ситуацію і посприяти негайному звільненню Мазура.

"Польську сторону закликаємо припинити виконувати російські інструкції - Москва цього не оцінить. Адже може статися, що російська сторона вчинить із польськими громадянами так само, як польська вчинила з Ігорем Мазуром", - закликали в "русі Опору капітуляції".

У свою чергу волонтер, член УНА-УНСО Назар Приходько заявляє, що Мазура затримали за запитом РФ.

"За запитом РФ в Польщі затримано Ігоря Мазура "Тополю"!!!! Легенду сучасного Націоналістичного руху, мого Друга і Побратима ... Дружина підтвердила факт затримання. Триматиму вас в курсі подій! Посол України в Польщі Андрій Дещиця - підтвердив цю інформацію моїми джерелами ... Ігор їхав на конференцію на запрошення віце-маршалка Польщі", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Ігор Мазур - заступник голови УНА-УНСО, голова Київської організації партії, глава політради партії. Під час Помаранчевої революції був одним з керівників охорони наметового містечка на Майдані Незалежності. Брав участь в автопробігу "Поїзд дружби" в Крим і на Донбас в грудні 2004 року.

Керував "Правим Сектором" Київської області і штабом 24 Сотні самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 року брав участь у бойових діях в зоні антитерористичної операції. З квітня 2015 року ввійшов до складу Збройних сил України, обіймав посаду командира роти, заступника начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". Після демобілізації в листопаді 2016 року став заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української Націоналістичної Самооборони. З червня 2017 року також очолює громадську організацію "Міжмор'я", яка пропагує співпрацю країн Балто-Чорноморського регіону - України, Грузії, Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА