14:42 28.11.2019

Дубілет анонсував електронний перепис населення у 2019 році

2 хв читати
Дубілет анонсував електронний перепис населення у 2019 році

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет анонсував проведення електронного перепису населення вже в 2019 році.

"Наразі уряд робить генеральний план інфраструктури країни (дороги, опорні школи, лікарні) - і більшість міністерств сказали, що не можуть очікувати кінця наступного року. Тому ми вирішили провести так званий електронний перепис", - написав Дубілет у Тelegram-каналі в четвер.

Кабмін планує здійснити перепис разом із фахівцями з математики і соціології. Алгоритм намічено наступний: 1)збір анонімної інформації у мобільних операторів про кількість користувачів і їхнє місцеперебування; 2)збір даних із реєстрів про дітей (ЗАГС) і пенсіонерів (Пенсійний фонд); 3)"калібруючі" соціологічні опитування - уточнення, скільки sim-карт припадає в середньому на українця в різних групах; 4) використання цих даних у математичній моделі.

"Ці дані будуть, можливо, більш точними, ніж традиційного перепису, оскільки далеко не всі українці відкривають двері тим, хто проводить опитування", - вважає міністр.

При цьому Дубілет зазначив, що, крім загальної інформації, міністерства і держоргани мають потребу в більш спеціалізованих даних, таких як склад сім'ї, національність тощо.

"Звісно, цей метод не дає відповідей на більш спеціалізовані запитання. Однак я вважаю, що для них, коли вони виникнуть, можна придумати точкові й дешевші способи дослідження. Можна проводити соціологічні опитування, роботу з електронними реєстрами або знайти інші незвичайні джерела", - зазначив Дубілет.

За його словами, держбюджет на 2020 рік передбачає видатки на перепис у 1,4 млрд грн, тоді як раніше планувалося закласти 3,4 млрд грн.

"А якщо все піде як заплановано, думаю, потім ми зможемо заощадити ще 1 млрд грн", - додав він.

Раніше про можливість проведення запланованого на 2020 рік перепису населення за допомогою онлайн-інструментів заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Наразі шукаємо можливість провести перепис максимально з урахуванням онлайн-інструментів, тобто стимулювати людей заповнювати інформацію про себе в онлайні", - сказав прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА