19:03 23.12.2019

Бойовики провокаціями порушують режим роботи КПВВ на Донбасі

1 хв читати
Бойовики провокаціями порушують режим роботи КПВВ на Донбасі

Бойовики на Донбасі навмисно створюють черги на контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Гнутове", "Новотроїцьке" і "Майорське", а після завершення роботи КПВВ масово пропускають людей, чим піддають громадян небезпеці, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Недотримуючись взятих на себе зобов’язань, щодо безпечного функціонування гуманітарних дорожніх коридорів, представники російської окупаційної адміністрації направляють громадян на контрольовану територію після закінчення часу роботи КПВВ", - повідомляє штаб ООС на сторінці у Facebook.

Так, бойовики цілеспрямовано уповільнюють пропуск громадян і після завершення визначеного графіком часу роботи КПВВ пропускають відразу велику кількість цивільних осіб, що становить потенційну загрозу для життя і здоров'я людей, оскільки вони перетинають лінію розмежування в темний час доби.

Зазначається, що протягом грудня такі провокаційні дії бойовиків мали місце в контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Гнутове", "Новотроїцьке" і "Майорське".

"Працівники Державтоінспекції зафіксували п'ять випадків, коли після 17.00 з тимчасово окупованої території України прибувала значна кількість громадян та автомобілів. Враховуючи темний час доби та потенційну небезпеку, що походить від систематичного порушення режиму припинення вогню російськими збройними формуванням за рішенням командувача об’єднаних сил роботу зазначених КПВВ було продовжено", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, прикордонники зі складу об'єднаних сил організували заходи щодо додаткового оформлення 266 громадян, зокрема 14 дітей і їх пропуску через лінію розмежування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА