13:55 26.12.2019

Переатестація прокурорів жодним чином не вплинула на роботу Генпрокуратури - Рябошапка

2 хв читати

Переатестація в органах прокуратури не вплинула на робочий процес прокурорів, зокрема підтримання обвинувачення в суді, запевняє генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Переатестація жодним чином не вплинула на роботу Генпрокуратури... переатестація не була пов'язана з тим розглядом в апеляційному суді справи щодо оскарження запобіжного заходу стосовно Юлії Кузьменко. Атестація тут ні до чого", - сказав Рябошапка на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи був процес переатестації прокурорів пов'язаний якимось чином із неприбуттям до апеляційного суду групи прокурорів.

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд 20 грудня мав розглянути апеляцію на арешт лікаря-волонтера Юлії Кузьменко, яка, за версією слідства, є підозрюваною у вбивстві журналіста Павла Шеремета, проте на засідання не прийшли представники прокуратури, через що його було відкладено до 24 грудня.

"Виявляється, з тисячі прокурорів в Україні ніхто не зміг прийти на засідання, усі зайняті", - сказав адвокат Кузьменко Владислав Добош у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат наголосив, що він не має наміру покидати залу судового засідання та вимагає розгляду апеляції 20 грудня, як було призначено раніше. При цьому Добош запевнив, що його підзахисна невинна в інкримінованому їй злочини, і захист має докази, які підтверджують це.

Саме ці факти, а також безпосереднє алібі Кузьменко адвокат і хотів надати апеляційному суду для зміни запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА