08:22 05.02.2020

Філарета виключили зі Священного Синоду ПЦУ

2 хв читати
Філарета виключили зі Священного Синоду ПЦУ

Православна церква України на засіданні Священного Синоду 4 лютого припинила повноваження Почесного патріарха Філарета в Священному Синоді, повідомила прес служба ПЦУ.

"З огляду на те, що Почесний патріарх Філарет втратив канонічні права і обов'язки, пов'язані з управлінням єпархією, не подав листа на ім'я Предстоятеля, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, зі зверненням до Священного Синоду з соборного розгляду свого майбутнього становища в Православній церкві України, як це було визначено в п. 4 Журналу №30 засідання Священного Синоду від 24 червня 2019 - встановити, що Почесний Патріарх Філарет з 24 червня 2019 є архієреєм Православної церкви України на спокої", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в ПЦУ зазначили, що "з огляду на все вище сказане, а також відсутність на шести засіданнях Священного Синоду поспіль, необґрунтовану відмову брати участь у засіданні Священного Синоду незважаючи на письмове запрошення - зупинити повноваження Почесного патріарха Філарета як члена Священного Синоду."

Також на засіданні Синод констатував, що Почесному патріарху Філарету, як архієрею на спокої, канонічно заборонено вчиняти будь-які хіротонії. Клірики, названі ним у не статутний спосіб єпископами, такими не є, зроблене для них і їхні здобутки - все мізерно.

У ПЦУ додали, що на засіданні також було вирішено нагадати Почесному патріарху Філарету і його оточенню про звернення Архієрейського Собору до примирення і припинення самоізоляції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА