13:13 27.03.2020

Суд продовжив розгляд клопотання про арешт екс-глави МЗС Кожари, допит свідків відбудеться у закритому режимі

2 хв читати
Суд продовжив розгляд клопотання про арешт екс-глави МЗС Кожари, допит свідків відбудеться у закритому режимі

Шевченківський районний суд Києва в п'ятницю продовжив розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу екс-міністру закордонних справ України Леоніду Кожарі, затриманому за підозрою в умисному вбивстві підприємця Сергія Старицького.

Засідання транслюють на YouTube-каналі "Судової влади України", з огляду на дію обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусу, на засіданні присутні лише учасники процесу.

Сторона захисту виступила з протестами на клопотання. Посилаючись на висновки експертиз, адвокати зазначили, що їхній підзахисний не натискав на спусковий гачок пістолета, від кулі якого помер Старицький. Захист висловив переконання в тому, що підозра Кожарі не обґрунтована, в клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту відсутні докази ризиків.

Після виступу захисту суд перейшов у закритий режим слухання для допиту свідків, зокрема, як очікується, суд допитає дружину Кожари Марину Козерод.

Як повідомлялося, на засіданні в четвер захист оголосив у суді заяву дружини підозрюваного, датовану 25 березня "про визнання у вчиненні кримінального правопорушення-казусу", з якої випливає, що Кожара не вбивав Старицького, і саме Козерод намагалася відібрати пістолет, але стався постріл.

Водночас ні сторона обвинувачення, ні суд не мали цієї заяви.

21 лютого на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жительки села Чайки про те, що в будинку покінчив життя самогубством чоловік, який приїхав у гості зі столиці.

Пізніше з'явилася інформація, що в будинку Кожари було застрелено Старицького. Попередня версія поліції - самогубство. Постріл було зроблено з пістолета Jericho 941, зареєстрованого на екс-главу МЗС.

Старицький став співзасновником Atlantic Group у 1992 році. У професійному активі Старицького також керівництво телеканалом "Інтер" і департаментом міжнародних зв'язків Української державної телерадіокомпанії.

24 лютого Національна поліція повідомила, що загибель підприємця Старицького розслідують як умисне вбивство. Зазначається, що попередньо правоохоронці встановили перебування в будинку трьох осіб: подружжя та їхнього гостя. Всі троє вживали алкогольні напої. За словами жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря.

25 березня заступник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що Кожару затримано за підозрою в умисному вбивстві підприємця Сергія Старицького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА