19:12 22.05.2020

Члени МТСБУ планують відновити свою роботу в Координаційній раді бюро

3 хв читати
Члени МТСБУ планують відновити свою роботу в Координаційній раді бюро

Страхові компанії-члени Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) на зборах 28 травня розглянуть питання про відновлення роботи Координаційної ради та обрання представників страхового ринку до її складу.

На думку учасників ринку, нині стандарти корпоративного управління бюро набули особливої актуальності з огляду на значне зростання ефективності управління МТСБУ, зростання розмірів грошових коштів у фондах бюро, а також необхідність максимально якісного та оперативного управління роботою ринку і страховиків ОСЦПВ у ситуації кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

Як повідомлялося, згідно зі статутом МТСБУ, до складу Координаційної ради входять три народні депутати за дорученням профільного комітету Верховної Ради, один представник уповноваженого органу (регулятора), один представник ЛСОУ (Ліги страхових організації України) і чотири представники страховиків-членів бюро, яких обирають загальні збори МТСБУ терміном на два роки. Останні п'ять років функції Коордради виконує Нацкомфінпослуг як уповноважений орган.

"Відновлення роботи Коордради - наполегливе бажання страховиків-учасників ринку ОСЦПВ. У процесі формування списку питань, які необхідно вирішити ринку на загальних зборах, ми отримали чимало звернень від страхових компаній-членів бюро з проханням внести цей пункт до порядку денного", - зазначає генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

На думку генерального директора асоціації "Страховий бізнес" В'ячеслава Черняховського, Національний банк України, який з 1 липня стане регулятором майже всього небанківського ринку, проявляє системний підхід і бажання зрозуміти специфіку кожного з піднаглядного йому нового сегменту ринку. Проте такою громадською організацією, якою є бюро, мають керувати її учасники, а не регулятор як державний уповноважений орган, тому серед членів Коордради обов'язково мають бути представники ринку.

Черняховський також зазначає, що страховики ОСЦПВ розуміють зацікавленість майбутнього регулятора у вирішенні низки соціально значущих питань, наприклад щодо прискорення виплат за компанії, що пішли з ринку, а також необхідність системного контролю за фондами бюро та регламентними виплатами з них.

"Нині робота бюро в частині управління фондами та здійснення регламентних виплат виключно прозора й ефективна. Увійшовши до нового складу Координаційної ради, представник регулятора зможе сам переконатися в цьому і за потреби внести пропозиції щодо її вдосконалення", - підтверджує голова правління СК "Мега-Гарант", член ревізійної комісії МТСБУ Наталія Погорєлова.

Страховики ОСЦПВ відзначають цілу низку моментів, що позитивно впливають на майбутнє ринку при відновленні роботи представників ринку в Коордраді, зокрема контроль за роботою громадської організації, якою є МТСБУ, залишається у професійної громадськості та представників парламенту, а не одноосібно в регулятора. Крім того, участь у роботі координаційної ради представників депутатського корпусу дасть змогу після кількох років не надто успішних спроб ухвалити нову редакцію закону "Про ОСЦПВ".

"У нас нині є унікальний шанс протестувати модель взаємодії, яка в майбутньому переросла б у повноцінну систему державно-приватного партнерства в нашій галузі. ОСЦПВ займається вирішенням цілої низки найважливіших соціальних проблем. Вони можуть і мають вирішуватися на взаємовигідних умовах: коли бізнесу створюють можливості для розвитку, держава отримує гарантії захисту інтересів громадян, а громадяни - якісний сервіс та компенсацію збитку від наслідків ДТП. По суті, ми зараз готові зробити ще один крок до вибудовування такого партнерства у сфері ОСЦПВ, зазначає президент ЛСОУ Олександр Філонюк, слова якого наведено в прес-релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА