10:58 05.06.2020

Аваков про справу Шеремета: Щодо трьох підозрюваних матеріали передано до суду, не треба політичних спекуляцій

2 хв читати
Аваков про справу Шеремета: Щодо трьох підозрюваних матеріали передано до суду, не треба політичних спекуляцій

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликає не політизувати "справу Шеремета", заявляючи, що у підозрюваних, за якими матеріали передано до суду, є можливість довести свою позицію в суді.

"Слідство передало матеріали до суду... не треба політичної спекуляції в цьому", - сказав міністр у п'ятницю, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

"Звертаємо увагу на всі версії, які є, зокрема і конспірологічні", - сказав він, кажучи загалом про розслідування вбивства Шеремета.

За словами Авакова, щодо трьох підозрюваних матеріали було виділено і передано до суду, нині у захисту і підозрюваних є можливість ознайомитися з матеріалами й захищати свою позицію в суді.

"Справа вбивства Павла Шеремета дуже складна, з багатьма обтяжливими і прихованими для публічного погляду обставинами. Але в цій справі вже зібрано дуже багато матеріалів, проведено значну робота", - розповів Аваков.

За його словами, слідство вже зібрало понад 200 томів справи. "На сьогодні повідомлено про підозру трьом людям. Кожен підозрюваний має право на захист. І суд має ухвалити рішення, з огляду на всю систему аргументів обвинувачення і захисту", - наголосив міністр.

Він зазначив, що слідство вважає, що має "вичерпний набір аргументів" для оголошення підозри.

"Підозрювані ж, використовуючи всі засоби для захисту, однак, наголошу, відмовилися від надання свідчень, участі в слідчих експериментах і перевірки на поліграфі", - звернув увагу міністр.

Він наголосив, що оскільки матеріали щодо трьох підозрюваних передано до суду, то саме суд "у змагальному процесі й має встановити істину". За словами глави МВС, 38 томів справи відкрито для вивчення адвокатами.

"Щодо замовників та організаторів, інших співучасників злочину слідство триває. Очевидно, що воно може бути оновлено фактами, ці нові факти стануть відомі суспільству. Ми звертаємо увагу на всі версії, які є, зокрема і конспірологічні, які зараз з'являються... Ця справа має йти своєю чергою незалежно від політичних спекуляцій", - сказав міністр.

Аваков запевнив: "Розслідування цієї справи дуже серйозне. Воно жодним чином не пов'язане з персоналіями, кар'єрами, моєї чи інших чиновників або поліцейських".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА