21:19 29.07.2020

Апеляція ВАКС скасувала рішення Печерського суду, яким було заблоковано розслідування справи щодо власників "ВіЕйБі Банку"

2 хв читати
Апеляція ВАКС скасувала рішення Печерського суду, яким було заблоковано розслідування справи щодо власників "ВіЕйБі Банку"

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду в середу задовольнила скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і скасувала закриття кримінального провадження стосовно екс-власника ПАТ "ВіЕйБі Банку" Олега Бахматюка - підозрюваного у справі про заволодіння 1,2 млрд грн рефінансування Нацбанку України "ВіЕйБі банком".

"Таким чином, колегія суддів апеляційної інстанції скасувала рішення Печерського районного суду м.Києва, яким було зобов'язано Офіс генерального прокурора закрити зазначену справу", - повідомляє прес-служба САП.

У прокуратурі зазначили, що засідання з розгляду апеляційної скарги прокурора тривало повноцінних два дні.

"Під час судового засідання колегія суддів розглянула понад 20 клопотань від 7 адвокатів, які представляли інтереси власника банку, зокрема щодо повернення скарги прокурору, про відвід суддів і прокурора, з відкладення розгляду і взагалі - про відмову розгляду скарги в цілому", - розповіли в САП.

У Антикорупційній прокуратурі наголосили, що це рішення АП ВАКС є остаточним і оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, офіс Генерального прокурора 25 червня виконав рішення Печерського районного суду Києва від 5 червня цього року і скасував постанову екс-першого заступника генпрокурора Віталія Каська від 18 вересня минулого року про відновлення кримінального провадження у справі про видачу Нацбанком восени 2014 року VAB Банку стабілізаційного кредиту 1,2 млрд грн. Генпрокурор Ірина Венедиктова тоді зазначила, що в тексті постанови суддя чітко прописав, що рішення оскарженню не підлягає.

"Генеральна прокуратура України, нарешті, поставила крапку в так званій "справі Писарука (екс-перший заступник голови НБУ Олександр Писарук - ІФ) і Бахматюка (екс-власник VAB Банку Олег Бахматюк - ІФ) ... Рішення про закриття цієї справи дає можливість мені як акціонеру вести конструктивний діалог з Фондом гарантування вкладів", - прокоментував тоді закриття справи Бахматюк.

Він ще раз висловив свою думку, що Касько відновив кримінальну справу з порушенням вимог КПК і процесуальних строків, і це було результатом змови екс-глави Офісу президента Андрія Богдана, екс-генпрокурора Руслана Рябошапки і директора НАБУ Артема Ситника, кожен з яких мав свої мотиви знищити агрохолдинг "Укрлендфармінг" (ULF), що належить бізнесменові.

У кінці листопада 2019 року МВС України за заявою НАБУ оголосило в розшук Бахматюка і його сестру, гендиректора "Авангарду" Наталію Василюк у справі про видачу Нацбанком стабкредиту VAB Банку. Раніше детективи НАБУ повідомили про підозру у цій справі Писаруку, члену Ради НБУ Миколі Каленському та главі банківського нагляду Аллі Шульзі, а також ще чотирьом особам, пов'язаним із банком та компаніями ULF. Нині ці особи відпущені під заставу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА