08:24 19.09.2020

Фокін: У мене ніколи не було думки увійти до складу ТКГ, а недобросовісні люди паплюжать ім'я моєї внучки

3 хв читати
Фокін: У мене ніколи не було думки увійти до складу ТКГ, а недобросовісні люди паплюжать ім'я моєї внучки

Заступник глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що у нього ніколи не було думки увійти до складу Тристоронньої контактної групи, а його внучка, співачка Маша Фокіна не "влаштовувала" його на посаду заступника голови делегації України в ТКГ.

"У мене ніколи навіть не було думки, щоб увійти до складу Тристоронньої контактної групи. Недобросовісні і не дуже чесні, на мій погляд, люди зараз паплюжать ім'я моєї внучки, що нібито вона влаштувала мене на цю посаду. Все це вигадки. Я з Єрмаком Андрієм Борисовичем познайомився три роки тому, в 2017 році. Моя внучка - досить популярна співачка, у неї багато друзів, її оточують цікаві люди, і вона не дуже часто, але іноді приїжджає до мене зі своїми друзями. Так ми і познайомилися", - сказав він в ефірі програми "Персона грата" на "Українському радіо".

Фокін зазначив, що коли йому прийшло запрошення до Офісу президента, він прийшов і побачив там також першого президента України Леоніда Кравчука, з яким він не бачився близько 10 років.

"Ми не спілкувалися, не вітали один одного зі святами і днями народження, але наші відносини були скоріше дружніми, ніж байдужими. Коли ми працювали разом, то я завжди кажу, що працювати з Леонідом Макаровичем надзвичайно легко і приємно. Він - людина обізнана, розбирається в деталях політики на відміну від мене, а я політиком себе ніколи не вважав", - зазначив він.

За словами Фокіна, Єрмак сказав їм, що запросив їх для того, щоб вони очолили делегацію України в ТКГ.

Фокін розповів, що дав відповідь не одразу, а спочатку зустрівся наступного дня з Кравчуком, з яким вони говорили понад шести годин: "Я був дуже задоволений тим, що він (Кравчук - ІФ) залишився на українських позиціях, розважливо ставиться до питань війни і миру".

"Я говорив про те, що потрібно вийти з глухого кута, в якому опинилася делегація, яка топчеться на місці шість років. Це нісенітниця, це імітація діяльності, а не спроба примирення", - додав він.

Фокін наголосив, що спочатку все-таки відмовився від цієї пропозиції, але потім йому почали дзвонити люди з Донбасу.

"Коли сміялися наді мною і Кравчуком, що два старих маразматики прийшли робити якусь революцію, нічого у них не вийде, так хотілося, щоб вони мене почули, я б їм сказав, що, шановні, маразм може прийти до людини і в 40 років, в залежності від того, яким розумом їх нагородила мама. Навпаки, тим, хто так писав, повинно було бути соромно, що вони нас, людей похилого віку, а ми люди у віці - куди ж подінешся ..., а чому ж вони не впорались із тим горем, яке вчинили? Вони, молоді люди, заварили таку юшку, яку тепер розсьорбувати запросили мене з Кравчуком", - сказав також він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА