12:58 13.10.2020

КПВВ "Станиця Луганська" закривають з 15 до 31 жовтня

2 хв читати
КПВВ "Станиця Луганська" закривають з 15 до 31 жовтня

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" з 15 до 31 жовтня буде закритий у зв'язку з карантином.

"Рух через лінію розмежування буде зупинено у зв'язку з карантином", - повідомляє громадська організація "Донбас SOS" із посиланням на штаб Операції об'єднаних сил.

Зазначається, що можливе також продовження карантинних заходів, а необхідність термінового проїзду - через смерть близьких, термінову операцію тощо - розглядатимуть індивідуально штаб ООС і Державна прикордонна служба України.

Після прес-центр штабу ООС підтвердили, що пропуск осіб через лінію розмежування тимчасово припиняється.

"Бездіяльність окупаційної адміністрації РФ призвела до швидкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини. Враховуючи нестачу медичного персоналу та засобів протидії захворюванню, окупанти не спроможні стабілізувати епідемічну ситуацію", - йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook.

Так, із метою недопущення поширення COVID-19, збереження життя і здоров'я громадян, за наказом командувача ОС, у контрольному пункті в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" в період з 15 жовтня до 31 жовтня пропуск осіб через лінію розмежування тимчасово припиняється.

"Як виняток, за наявності документально підтверджених життєво важливих підстав соціально-гуманітарного характеру, командувачем ОС може бути прийняте окреме рішення щодо пропуску осіб у зазначеному контрольному пункті", - додали в штабі ООС.

Як розповів спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", "якщо громадяни наразі перебувають на підконтрольній українській владі території, але місце їх проживання - на окупованій території, то за таких підстав, виноситиметься пропозиція на рішення командувача об'єднаних сил про пропуск людей через лінію розмежування в цьому напрямку.

Демченко також нагадав, що щодня на лінії розмежування працював лише КПВВ "Станиця Луганська".

"Ще два відкритих КПВВ із боку підконтрольної українській владі території – це "Мар'їнка" і "Новотроїцьке". Вони, фактично, щодня не працювали. Напроти "Мар'їнки" незаконні збройні формування взагалі не здійснювали пропуску громадян, а напроти КПВВ "Новотроїцьке" окупаційна влада РФ здійснювала пропуск громадян тільки в понеділок і п'ятницю", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА