22:07 28.10.2020

Москві доведеться розблокувати підгрупи ТКГ для обговорення плану дій щодо активізації роботи ТКГ

3 хв читати
Москві доведеться розблокувати підгрупи ТКГ для обговорення плану дій щодо активізації роботи ТКГ

Російській Федерації та її представникам в Тристоронній контактній групі для обговорення плану дій щодо активізації роботи ТКГ, який було запропоновано розробити на засіданні 28 жовтня, доведеться розблокувати роботу підгруп ТКГ, зазначає представник окремих районів Донецької області в ТКГ від України Сергій Гармаш.

У середу на своїй сторінці в Фейсбук він написав, що після невдачі з ультиматумом про скасування постанови Верховної Ради про місцеві вибори, "росіянам довелося шукати вихід з глухого кута, в який вони самі себе загнали", і вони придумали "План дій з врегулювання конфлікту...".

"І знову, до реалізації цього "плану" підв'язати і обмін, і розмінування, і всі інші питання, які стосуються безпосередньо життя людей. Ми, щоб розблокувати переговори, погодилися на обговорення в рамках ТКГ якогось нового документа, але, природно, він має бути підготовлений модератором від ОБСЄ на підставі, зокрема, і нашого варіанту "Плану дій". Свій план ми пообіцяли розробити і представити ОБСЄ наступної середи", - зазначив Гармаш.

Представник ОРДО України в ТКГ наголосив, що тепер "тій стороні" або доведеться обговорювати компромісний документ у політичній підгрупі і, отже, розблокувати на час обговорення роботу інших підгруп, або відмовитися від власної ідеї обговорення в ТКГ "Плану дій" і загнати переговори в ще більш глухий кут.

"Але тепер вже формального приводу у вигляді постанови Ради, яка порушує Мінські домовленості, Москва не матиме. Зате буде термін дії Закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО, що закінчується в грудні, який, у разі блокування переговорного процесу, український парламент може і не продовжити ... особливо, якщо монобільшість після місцевих виборів посиплеться...", - вважає він.

Гармаш також назвав позитивом підтвердження сторонами ТКГ наміру відкрити 10 листопада КПВВ у Золотому і Щасті Луганської області. "Якщо дозволить епідеміологічна ситуація, то обидва будуть працювати в режимі пропуску не тільки пішоходів, а й приватного автотранспорту (але не відразу). На сьогодні в Луганській області автомобільних КПВВ ще немає, тому комунікація з окупованою територією реально стане легше", - зазначив він.

Як повідомлялося, на засіданні 28 жовтня голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук запропонував протягом тижня підготувати за участю представників України, Росії та ОБСЄ план дій з метою розблокування переговорів ТКГ і подальших кроків з виконання Мінських домовленостей.

"Відповідний план дій повинен бути розроблений з використанням пропозицій учасників консультацій і напрацювань за результатами зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки", яка відбулася в Парижі у вересні цього року", - повідомляє в середу прес-служба Офісу президента України.

Кравчук зазначив, що Україна також підготує свій проект плану дій. "Тому пропонуємо через тиждень достроково зібрати засідання ТКГ, щоб продемонструвати нашу готовність вирішити нагальні питання роботи", - зазначив Кравчук.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА