13:29 23.12.2020

Фонд Порошенка і волонтери передали до лікарень 50 кисневих концентраторів

3 хв читати
Фонд Порошенка і волонтери передали до лікарень 50 кисневих концентраторів

До українських лікарень передали 50 кисневих концентраторів, придбаних коштом Фонду Порошенка та волонтерських пожертв, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

Лідер партії, п'ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що це чергова партія кисневого устаткування, і до кінця року очікують ще 20 концентраторів.

"Як я і обіцяв – тільки-но завершились вибори, наша потужна команда продовжила пошук та доставку в Україну найбільш затребуваного на даний момент медичного обладнання. Це кисневі концентратори, яких критично не вистачає в українських лікарнях. Попри те, що у влади було 10 місяців для того, щоби забезпечити киснем, повітрям, правом дихати тих, хто захворів на цю страшну хворобу", - наголосив Порошенко.

Він подякував усім, хто долучився до благодійності Фонду Порошенка та громадської організації "Справа громад".

"Сьогодні ми бачимо 50 кисневих концентраторів, кожен з яких дає можливість одночасно працювати мінімум з двома пацієнтами. Одразу ж після того, як вони були розвантажені, вони поїдуть і на фронт, і на Схід, і в медичні шпиталі, і в лікарні. 100 пацієнтів будуть мати можливість дихати", - зазначив Порошенко.

Він також заявив, що "Євросолідарність" продовжує домагатися повернення коштів із доріг "великого будівництва" на медицину і виплати лікарям 300% надбавки.

"Бо те, що відбувається зараз, інакше як знущанням не назвеш – медикам посекундно тарифікують роботу з ковідними хворими, і в реальності ця надбавка становить 25 – аж ніяк не 300% від і без того невисокої зарплати лікаря", - наголосив Порошенко.

Крім того, він зазначив, що влада має передбачити безоплатну вакцинацію українців від коронавірусу.

"В бюджеті наступного року обсяг фінансів, передбачений на закупівлю вакцин, – це крапля в морі від реальних потреб. Навіть станом на сьогоднішній день влада відверто маніпулює статистикою, оскільки не вміє бути чесною із суспільством. Ми не знаємо реальної картини поширення коронавірусу в Україні. Але, на жаль, Україна займає високі місця в антирейтингу і щодо активних хворих, і щодо смертності, і щодо темпів поширення хвороби", - констатував Порошенко.

До кінця 2020 року українським лікарням буде передано ще 20 кисневих концентраторів американського виробництва. Загальна їх кількість перевищить сотню.

Крім того, Фонд Порошенка спільно з компанією "Рошен" та волонтерами з перших днів пандемії забезпечують медиків захисними костюмами - до лікарень передали понад 157 тис. штук. А також 10 тис. антивірусних окулярів, більше ніж 50 тис. швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і витратні матеріали більш як 50 апаратів ШВЛ, оплатили і відправили до регіонів України понад 50 тис. продуктових наборів для людей з уразливих категорій. Допомогу отримали майже 200 медичних закладів.

У жовтні завдяки кредиту від Міжнародного інвестиційного банку розпочалося вітчизняне виробництво високоякісних захисних костюмів для медпрацівників. Компанія "Рошен" і Фонд Порошенка профінансували виготовлення першої партії медичного одягу.

Наразі в пріоритеті Фонду Порошенка та волонтерів - закупівля кисневого обладнання для хворих на коронавірус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА