18:28 25.12.2020

Порошенко в річницю нападу на Чорновіл: прихильники Януковича чинять розправу над учасниками Революції гідності

2 хв читати
Порошенко в річницю нападу на Чорновіл: прихильники Януковича чинять розправу над учасниками Революції гідності

Прихильники екс-президента України Віктора Януковича повертаються до влади в країні та чинять розправу над учасниками Революції гідності, заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Сім років тому в ніч з 24 на 25 грудня посіпаки Януковича звіряче побили Тетяну Чорновіл. Вона дивом залишилася живою. Вбивали її, а не вона, як це зараз намагається видати "Феміда" 95-го кварталу", - написав Порошенко в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, чинна влада повернула на керівні посади в країні прихильників Януковича, які мстять активістам Революції гідності.

"Пам'ятаєте огидний і нелюдський жарт, чи можна видобувати електрику, якщо протестувальників у вовняному одязі бити ебонітовими паличками. Зеленський і досі не знайшов у собі мужності вибачитися за цю мерзоту перед учасниками Революції гідності. Це він повернув на владні посади одіозних людей Януковича, які зараз мстяться і чинять розправу над героями Майдану. Це він на вимогу Путіна зняв з лави підсудних "беркутів", які розстрілювали героїв", - нагадав Порошенко.

"Я захоплююся силою духу Тетяни - вона завжди була і нині є людиною мужньою і незламною. У ту жахливу ніч вона вижила, вистояла і, всупереч планам злочинців, продовжила боротьбу за правду", - додав він.

Як повідомлялося, Чорновіл побили в ніч на 25 грудня 2013 року. За даними правоохоронців, журналістка їхала у власному автомобілі, її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Зловмисники побили Чорновіл.

Причетними до побиття Чорновіл слідство назвало шість осіб, безпосередньо били активістку Сергій Котенко та Роман Залюбовський. Один із причетних - Андрій Зінченко - був оголошений в розшук і затриманий в РФ. Його видачі Україна домагалася півроку, проте російська прокуратура прийняла рішення відпустити його і надати тимчасовий притулок в Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА