12:50 13.01.2021

У двох областях України вандали пошкодили пам'ятники загиблим у Другій світовій війні

2 хв читати

Чергові акти вандалізму сталися за останні два дні в Херсонській і Полтавській областях, повідомляє Міністерство у справах ветеранів України і зазначає, що поліція вже розслідує ці злочини.

Згідно з оприлюдненою на сайті Мінветеранів у середу інформацією, в Херсоні на меморіальному кладовищі вандали розбили і повалили на землю 17 пам'ятників, встановлених на братській могилі воїнів-визволителів. На Полтавщині, в селі Яреськах (Шишацький р-н), неповнолітні вандали пошкодили пам'ятник загиблим у Другій світовій війні, розвівши біля підніжжя монумента багаття і навісивши на голову пам'ятника ганчірку.

"Мінветеранів шоковане збільшенням останнім часом кількості фактів наруги над пам'ятними знаками воїнам, які в різний час стояли на захисті України, і вважає це питання суспільно резонансним", - ідеться в публікації.

З огляду на це, в міністерстві нагадали, що наруга, осквернення або руйнування братських могил або могил Невідомого солдата, пам'ятників, споруджених у пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - карається обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін.

"За цими двома доведеними фактами вандалізму до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч. 2 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України", - додали в Мінветеранів.

Як повідомлялося, 10 січня МВС України на своїй сторінці у соцмережі Facebook поінформувало, що сектор дізнання Уманського районного управління поліції відкрив кримінальне провадження за фактом грубого порушення громадського порядку - пошкодження меморіальної стіни воїнам антитерористичної операції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА