16:11 30.03.2021

Гармаш: ОБСЄ надало статус учасників запрошеним для переговорів у ТКГ з ОРДЛО з російськими паспортами

2 хв читати
Гармаш: ОБСЄ надало статус учасників запрошеним для переговорів у ТКГ з ОРДЛО з російськими паспортами

Представник Донецька в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш заявив, що модератор від ОБСЄ порушив тристоронній формат переговорів, надавши статус учасників запрошеним для переговорів у ТКГ представникам з окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Важливий момент: і у двосторонніх консультаціях з модератором, і в неофіційній нараді представників делегацій брали участь так звані представники ОРДЛО з російськими паспортами. Тобто ОБСЄ самовільно, всупереч Мінським угодам, порушила тристоронній формат переговорів, надавши статус делегацій/сторін переговорів запрошеним (до речі, досі незрозуміло, ким) з ОРДЛО російським громадянам", - написав Гармаш на своїй сторінці у Facebook за підсумками переговорів політичної підгрупи в ТКГ у вівторок, 30 березня.

Проте, за його словами, "переговорний процес у підгрупі ТКГ з політичних питань триває".

"Переговорний процес не зірваний. Хоча на сьогодні я вже маю чітку впевненість, що всі зусилля російської сторони спрямовані не на мирне врегулювання конфлікту, а на створення умов, коли в нас здали б нерви й ми перші вийшли б з переговорів. Ніколи ми не дамо можливості Росії звинуватити нас у зриві процесу, до якого прив'язані санкції проти РФ", - додав представник Донецька.

Як зазначив Гармаш, "уперше відбулося унікальне засідання робочої групи з політичних питань ТКГ".

"Перші п'ять годин переговори тривали у вигляді двосторонніх консультацій модератора від ОБСЄ з представниками сторін у двосторонньому форматі. Потім, близько півгодини, була "неофіційна інформаційна зустріч" офіційних представників делегацій. І лише останні півгодини відбувалося офіційне засідання робочої групи", - резюмував він.

Джерело: https://www.facebook.com/sergiy.garmash/posts/3258610910905702

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА