11:12 31.03.2021

Клітинний імунітет, отриманий після "старих" штамів SARS-CoV-2, захищає і від нових мутацій коронавірусу - вчені

2 хв читати
Клітинний імунітет, отриманий після "старих" штамів SARS-CoV-2, захищає і від нових мутацій коронавірусу - вчені

Вчені з Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NIAID), що входить до складу Національного інституту охорони здоров'я США, визначили, чи можуть нові мутації SARS-CoV-2 обминати клітинний імунітет, ідеться в повідомленні NIAID.

Проаналізувавши зразки крові 30 осіб, які захворіли на COVID-19 й одужали до появи нових варіантів вірусу, фахівці встановили, що Т-клітина CD8+ залишалася активною, зокрема проти британського, південноафриканського і бразильського штамів коронавірусу.

Хоча подробиці про точні рівні та склад антитіл і Т-клітинні реакції, необхідні для досягнення імунітету до SARS-CoV-2, все ще невідомі, вчені припускають, що сильні й широкі реакції і від антитіл, і від Т-клітин необхідні для створення ефективної імунної відповіді.

"CD8+ Т-клітини обмежують інфекцію, розпізнаючи частини вірусного білка, присутнього на поверхні інфікованих клітин, і вбиваючи ці клітини", - йдеться в повідомленні.

Учені визначили, що специфічні для SARS-CoV-2 CD8+ Т-клітинні відповіді можуть розпізнавати практично всі мутації у вивчених варіантах.

"Хоча необхідні більш масштабні дослідження, фахівці зазначають, що їхні результати припускають, що Т-клітинна відповідь у видужуючих людей і, найімовірніше, у вакцинованих значною мірою не залежить від мутацій, виявлених у цих трьох варіантах, і має забезпечувати захист від нових варіантів", - ідеться в повідомленні.

Наголошується, що оптимальний імунітет до SARS-Cov-2, імовірно, потребує сильних мультивалентних Т-клітинних реакцій на додаток до нейтралізуючих антитіл та інших реакцій для захисту від поточних штамів SARS-CoV-2 і нових варіантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА