12:47 19.04.2021

Науковці виявили людські гени, які борються з SARS-CoV-2

1 хв читати
Науковці виявили людські гени, які борються з SARS-CoV-2

Науковці із Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute (SPB, США) визначили набір людських генів, які борються з вірусом SARS-CoV-2, повідомляє SPB.

"Гени, про які йдеться, пов'язані з інтерферонами - передовим загоном борців із вірусами в організмі", - йдеться в повідомленні.

За аналогією з атиповою пневмонією початку 2000-х років, спричинюваною коронавірусом SARS-CoV, науковці знайшли інтерферон-стимульовані гени (ISGs), які діють для обмеження інфекції SARS-CoV-2.

"Ми виявили, що 65 ISGs контролюють інфекцію SARS-CoV-2, включно з тими, які пригнічують здатність вірусу проникати в клітини, тими, які пригнічують вироблення РНК вірусу, і кластер генів, які інгібують складання вірусу", - зазначає професор, директор Програми імунітету і патогенезу SPB Суміт К. Чанда.

Водночас деякі з інтерферон-стимулювальних генів демонстрували контроль над неспорідненими вірусами, як-от сезонний грип, лихоманка Західного Нілу та ВІЛ, йдеться в повідомленні.

Як наступний крок дослідники розглянуть біологію варіантів SARS-CoV-2, які продовжують розвиватися і ставлять під питання ефективність вакцин.

SBP - це некомерційний медичний дослідницький інститут, що спеціалізується на фундаментальних і трансляційних дослідженнях, з великими дослідницькими програмами з питань раку, нейродегенерації, діабету, інфекційних, запальних і дитячих захворювань. Інститут також спеціалізується на дослідженнях стовбурових клітин і розробленні ліків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА