12:57 31.03.2021

Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат СММ ОБСЄ в Україні до 31 березня 2022 року

2 хв читати
Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат СММ ОБСЄ в Україні до 31 березня 2022 року

У Міністерстві закордонних справ України вітають прийняття Постійною радою ОБСЄ консенсусного рішення про продовження мандата Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні до 31 березня 2022 року.

"Очікуємо, що СММ ОБСЄ також посилить моніторинг інших протиправних дій Росії: мілітаризації Криму, що триває, обмежень свободи судноплавства в Азовсько-Чорноморському регіоні, порушень фундаментальних принципів та зобов’язань ОБСЄ, зокрема поваги суверенітету, недоторканості кордонів та територіальної цілісності держав", - ідеться в повідомленні на сайті МЗС України в середу.

Також у МЗС наголосили, що Україна вдячна шведському головуванню в ОБСЄ і державам-учасницям за підтримку звернення уряду України продовжити роботу місії на наступні 12 місяців.

У відомстві нагадали, що СММ ОБСЄ була розгорнута в Україні у березні 2014 року за ініціативи української сторони у відповідь на військове вторгнення РФ на територію Кримського півострова.

"Продовження мандата забезпечить безперервну моніторингову діяльність СММ ОБСЄ в Україні для об’єктивного та своєчасного інформування міжнародного співтовариства про прояви збройної агресії Російської Федерації проти України. Місія й надалі відстежуватиме розвиток ситуації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, особливо в районах, прилеглих до тимчасово не підконтрольної уряду України ділянки українсько-російського державного кордону", - зазначається в повідомленні.

МЗС України наголошує, що мандат СММ ОБСЄ передбачає безпечний і надійний доступ спостерігачів до всієї території України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Автономною Республікою Крим та містом Севастополь.

"Вважаємо неприпустимими дії Російської Федерації, спрямовані на обмеження моніторингової діяльності СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях на сході України та блокування доступу місії до тимчасово окупованого Криму. Російська сторона має негайно припинити перешкоджати місії виконувати свій мандат", - заявили в міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА