14:14 24.04.2021

У Навчальному центрі Морської охорони пройшов підготовку перший екіпаж катерів українсько-французького проекту

2 хв читати
У Навчальному центрі Морської охорони пройшов підготовку перший екіпаж катерів українсько-французького проекту

На базі Навчального центру морської охорони відбувся перший випуск військовослужбовців, які навчалися на спеціалізованих курсах мовної та професійної підготовки екіпажів українсько-французького проекту оновлення корабельно-катерного складу морської охорони катерами типу OCEA FPB 98.

"Протягом трьох місяців двадцять моряків-прикордонників з Одеського, Маріупольського та Ізмаїльського загонів Морської охорони Державної прикордонної служби України оволодівали однією з мов міжнародного спілкування мореплавців для подальшого просування і реалізації унікального, сміливого, амбітного українсько-французького проекту оновлення корабельно-катерного складу Морської охорони", - повідомляє прес-служба регіонального управління Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Програма підготовки була розроблена на основі сучасних міжнародних методик і орієнтована на специфіку службової діяльності прикордонного відомства за провідними стандартами ЄС і NATO.

Крім мовної підготовки, військовослужбовці також проходили курс підвищення кваліфікації за основною спеціальністю.

Зазначається, що найближчими днями до Франції вирушить чергова робоча група фахівців Держприкордонслужби з контролю будівництва кораблів Морської охорони спеціального призначення типу OCEA FPB 98 MKI. Раніше, в лютому, відбувся прийом корпусу першого - головного корабля. Решта одиниць будуть серійними.

Як повідомлялося, 29 червня 2019 року в прес-службі українського уряду повідомили, що Кабмін веде переговори про спільне українсько-французьке виробництво патрульних катерів OCEA FPB 98 в Україні, які будуть передані морській охороні Української Державної прикордонної служби. Згідно з повідомленням, в Кабміні розраховували, що морська Охорона Держприкордонслужби отримає 20 французьких патрульних катерів.

20 вересня в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що розглядають можливість оновлення парку патрульних катерів Держприкордонслужби і одним із найбільш прийнятних для співпраці бачать пропозицію французької компанії ОСЕА.

"Основна вимога - локалізація будівництва та залучення українських виробників у проект оновлення парку патрульних катерів", – йдеться в повідомленні на сайті МВС.

Катери OCEA FPB 98 мають довжину в 32 метри, за бажанням замовника можуть комплектуватися різними бойовими модулями і оглядовим човном. Вони передбачають екіпаж із 13 осіб, максимальна швидкість становить 35 вузлів, дальність ходу - 1200 миль за швидкості у 12 вузлів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА