11:03 26.05.2021

Депутати ініціюють звернення Ради до ООН про визнання режиму Лукашенка в Білорусі загрозою міжнародній безпеці

2 хв читати
Депутати ініціюють звернення Ради до ООН про визнання режиму Лукашенка в Білорусі загрозою міжнародній безпеці

Група народних депутатів ініціює звернення Верховної Ради до Організації Об'єднаних Націй, Європейської комісії, парламентських організацій, урядів і парламентів країн світу про визнання режиму Олександра Лукашенка у Білорусі загрозою міжнародній безпеці.

Проект постанови (№5560) "Про звернення Верховної Ради до ООН, Європейської комісії Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, урядів і парламентів країн світу про визнання режиму Лукашенка в Республіці Білорусь таким, що становить загрозу міжнародній безпеці" зареєстровано у Верховній Раді у вівторок, повідомляє сайт парламенту.

Авторами документа є народні депутати з фракцій "Європейська солідарність", "Голос", "Слуга народу" і групи "За майбутнє".

Текст проекту постанови наразі не оприлюднено.

Як повідомлялося, Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, було екстрено посаджено в аеропорту Мінська.

Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, і за дорученням Лукашенка для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту лайнера перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада.

У ЄС та США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, зажадавши звільнення Протасевича.

У Мінську ж заявили, що повідомлення про мінування літака ірландської авіакомпанії Raynair, що здійснював рейс Афіни-Вільнюс, було підписано "солдатами ХАМАС".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА