17:03 03.03.2023

СБУ повідомила про підозру п'ятьом бойовикам, які охороняли секретні в'язниці РФ і штурмували українські міста в Донецькій області

2 хв читати
СБУ повідомила про підозру п'ятьом бойовикам, які охороняли секретні в'язниці РФ і штурмували українські міста в Донецькій області

Служба безпеки України зібрала неспростовні докази провини ще п'ятьох учасників окупаційних угруповань РФ, які воювали проти України, повідомляє пресслужба СБУ.

"Ними є бойовики терористичної організацій "ДНР", яких на початку повномасштабного вторгнення "перевели" до складу штурмових підрозділів 1 та 2 армійських корпусів південного військового округу ЗС РФ", - ідеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що зловмисники потрапили в полон українських захисників під час бойових зіткнень на східному фронті.

Одним із фігурантів виявився бойовик, який з 2014 року перебував у складі "розвідувального управління республіканської гвардії "ДНР". У лавах терористичного угруповання охороняв секретні російські тюрми, в яких незаконно утримували учасників руху опору. А після 24 лютого він брав безпосередню участь у штурмі українських міст на Донеччині.

"Ще двоє бойовиків напередодні повномасштабної агресії вступили до так званої народної міліції "ДНР", де їх призначили на посади стрільців. Разом з іншими окупантами вони обстрілювали населені пункти на сході України, а також здійснювали інженерно-технічне облаштування ворожих позицій", - наголошують у спецслужбі.

У СБУ уточнюють, що також серед підозрюваних - бойовик, який у 2019 році добровільно ввійшов до складу т. зв. 2 батальйону "ДНР". На посаді стрільця протитанкового артилерійського взводу окупантів брав участь у боях проти українських захисників у районі Василівки та Кам'янки Донецької області.

Ще один фігурант - житель Горлівки, який 2020 року приєднався до незаконного збройного формування "ДНР". Його направили служити в танковий батальйон на посаду навідника. У лютому цього року його перекинули на Новобахмутівку, де він разом з іншими бойовиками обстрілював житлові квартали, цивільні й енергетичні об'єкти критичної інфраструктури.

"Наразі фігурантам повідомлено про підозру за шістьма статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада); ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ст. 258-3 (участь у терористичній організації); ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань)", - повідомляють у спецслужбі.

Там додають, що наразі зловмисники перебувають під вартою.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Полтавської, Донецької та Луганської областей під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА