19:23 28.12.2023

БЕБ здійснило 6 обшуків у компаніях одеського бізнесмена, який потрапив під санкції за контрабанду

2 хв читати
БЕБ здійснило 6 обшуків у компаніях одеського бізнесмена, який потрапив під санкції за контрабанду

Детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) здійснили санкціоновані обшуки в складських, офісних і виробничих приміщеннях юридичних осіб, підконтрольних одеському бізнесменові, стосовно якого Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) запровадила персональні санкції за контрабанду.

"14 квітня 2021 р. указом президента було припинено його громадянство. Незважаючи на це, бізнесмен за допомогою родинних зв'язків і бізнес-партнерів продовжив координувати злочинну діяльність, спрямовану на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і легалізацію коштів, одержаних злочинним шляхом, зокрема від нелегального ввезення товарів на митну територію України", - ідеться в повідомленні БЕБ у четвер.

БЕБ не називає безпосередньо бізнесмена, проте опису відповідає Вадим Альперін. Повідомлялося, що 2 квітня 2021 року РНБО вперше в історії України запровадила персональні санкції проти десяти контрабандистів, які, за даними спецслужб, є "лідерами" в цій галузі, а згодом президент Володимир Зеленський підписав указ про призупинення громадянства України причетних до контрабанди Альперіна, Араїка Амірханяна та Олександра Єрімічука, з яких одеситом є Альперін.

"За результатами шести обшуків детективи БЕБ вилучили документи, комп'ютерну техніку, а також інші предмети та речі, що мають доказове значення для кримінального провадження. За інформацією аналітиків, орієнтовні збитки від незаконної діяльності згаданих компаній становлять 127 млн грн", - йдеться в релізі.

Згідно з ним, наразі тривають слідчі дії, встановлюють повне коло осіб, причетних до вчинення злочинів, для притягнення їх до кримінальної відповідальності, планується призначення економічних і комп'ютерно-технічних експертиз.

Уточнюється, що процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу генерального прокурора України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА