18:30 03.08.2018

У Софіївській Борщагівці 18 людей отруїлися шаурмою

2 хв читати
У Софіївській Борщагівці 18 людей отруїлися шаурмою

Спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язаний із вживанням придбаної в Києво-Святошинському районі Київської області шаурми фіксується Головним управлінням Держпродспоживслужби в області з 1 серпня.

"Станом на 3 серпня внаслідок цього спалаху постраждали 18 осіб, зокрема 2 дитини", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю ввечері на сайті ГУ Держпродспоживслужби в області повідомленні.

У відомстві встановили, що всі хворі пов'язують захворювання з вживанням шаурми, яку було придбано в торговому павільйоні із виготовлення та реалізації шаурми та інших страв швидкого приготування "Kabanos", що розташований на території ЖК "Львівський маєток" Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

З метою встановлення причин і умов виникнення захворювань фахівці райуправління Держпродспоживслужби спільно з ГУ "Київський обласний лабораторний центр МОЗ України" розпочали санітарно-епідеміологічного розслідування.

"Водночас протягом 1 серпня провести обстеження в повному обсязі не вдалося у зв'язку з тим, що двері павільйону були закриті. Працівник, який представився адміністратором торгових точок, до яких належить і цей павільйон, відмовився надавати інформацію про суб'єкта господарювання та реєстрацію його потужності", - розповіли у відомстві.

За фактом недопущення до проведення обстеження працівники служб звернулися до Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

Вже 2 серпня фахівці продовжили розслідування випадків спалаху гострої кишкової інфекції, і для отримання необхідної інформації про суб'єкта господарювання та організації відбору зразків продуктів харчування, змивів, води залучили працівників поліції.

За результатами проведеного обстеження на об'єкті виявлено низки порушень вимог санітарного законодавства та законодавства в сфері безпеки та окремих показників якості харчових продуктів.

"За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області направлено подання до Києво-Святошинського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області та Києво-Святошинської місцевої прокуратури про вжиття заходів реагування та порушення кримінального провадження. Проведення протиепідемічних заходів триває", - поінформували в службі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА