16:26 26.02.2020

Масова згода медпрацівників на "мінімалку" - самодіяльність керівництва медзакладів

2 хв читати
Масова згода медпрацівників на "мінімалку" - самодіяльність керівництва медзакладів

Масове написання медпрацівниками заяв про згоду отримувати мінімальну заробітну плату - це самодіяльність керівництва медзакладів, жодної вказівки від Міністерства охорони здоров'я не надходило, сказала міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Наприклад, недавно ми бачили, що керівники деяких закладів змінили суттєві умови трудових договорів. На якій підставі вони ухвалили такі рішення? (...) Це коли вони змусили всіх написати заяву, що вони згодні на мінімальну зарплату", - сказала вона.

"У багатьох випадках говорили, що ця вказівка йде від МОЗ, хоча в жодному разі у міністерстві такої ідеї не виникало. Але замість того, щоб пояснити працівникам особливості колективного договору, керівники зробили по-своєму. Тому в деяких закладах така самодіяльність відбувалася", - додала міністр.

Скалецька наголосила, що після старту другого етапу реформи міністерство буде змушене моніторити та коригувати рішення керівництва клінік.

"1 квітня розпочинається інша модель, яка веде до рішення окремих головних лікарів, і ці рішення треба буде моніторити, можливо - коригувати, тому що у головного лікаря з'явиться свобода господарської діяльності, і вона може й мотивувати лікаря, й зробити щось неправильно", - сказала вона.

При цьому Скалецька додала, що місцева влада часто безвідповідально ставиться до власних обов'язків і запевняє населення, що не відповідає за медзаклади.

"На жаль, в контексті виборів місцева влада іноді не до кінця відповідально ставиться до своїх обов'язків і маніпулює, коли запевняє місцевих жителів, свої громади, що вона за свої лікарні не відповідає. Наприклад, до мене приїжджає мер або його заступник і каже, що вони можуть зробити нам послугу і придбати обладнання у власну комунальну лікарню. І найгірше, що цей мер не розуміє, що купувати обладнання - це його прямий обов'язок", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА