10:42 28.11.2012

Україна перевiряє повноваження представника iспанської компанiї, яка пiдписала угоду щодо консорцiуму для LNG-термiнала - Бойко

2 хв читати
Україна перевiряє повноваження представника iспанської компанiї, яка пiдписала угоду щодо консорцiуму для LNG-термiнала - Бойко

Україна перевiряє наявнiсть повноважень у представника iспанської сторони для пiдписання рамкової угоди про створення консорцiуму з будiвництва LNG-термiнала в Одеськiй областi, повiдомив мiнiстр енергетики та вугiльної промисловостi Юрiй Бойко.

"Було пiдписано кiлька документiв. Пiдписував представник iспанської компанiї. Зараз виконуються технiчнi питання, пов'язанi з тим, чи була у нього довiренiсть", - сказав вiн журналiстам у середу в Києвi.

У документах, розданих пресi пiд час церемонiї пiдписання угоди в понедiлок в Києвi, пiдписантом з iспанської сторони значився генеральний директор iз зовнiшнiх зв'язкiв компанiї Gas Natural Fenosa (Iспанiя) Джордi Гарсiа Табернеро.

Проте пiзнiше Gas Natural Fenosa заявила, що її представники не брали участi в церемонiї, а сама компанiя не планує брати участь у консорцiумi з будiвництва LNG-термiнала в Українi i їй нiчого невiдомо про цей проект.

У свою чергу, прес-служба Державного агентства з iнвестицiй та управлiння нацiональними проектами України поширила повiдомлення, в якому наголосила: рамкову угоду щодо консорцiуму пiдписав саме представник Gas Natural Fenosa. Водночас прес-служба назвала iнше iм'я пiдписанта - Джордi Сарда Бонвехi (Jordi Sarda Bovehi).

За даними агентства "Iнтерфакс-Україна" особа, що пiдписала документ з iспанської сторони, у вереснi вiдвiдувала майданчик будiвництва LNG-термiнала в Одеськiй областi пiд iм'ям Джордi Сарда Бонвехi як представник компанiї Enagas SA (Iспанiя) в Українi.

Ранiше Enagas була частиною групи Gas Natural Fenosa. Однак, зi змiною європейського законодавства, група продала свої акцiї Enagas: на сьогоднi 85% цiєї компанiї вiльно торгуються на бiржi.

Як повiдомлялося, Enagas SA, найбiльший гравець на газовому ринку Iспанiї, експлуатує мережу газопроводiв, а також кiлька LNG-термiналiв у цiй країнi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА