14:16 24.12.2012

Королевська буде публічним представником Кабміну з соціальних питань - політолог

2 хв читати

Керівник центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що новий міністр соціальної політики України Наталія Королевська буде публічною фігурою порівняно з іншими членами уряду.

"Наталія Юріївна, яку зараз кинули на амбразуру - соціальну політику, я думаю, візьме на себе і роль публічного представництва Кабміну з питань соціальної сфери", - сказав В.Фесенко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Політолог не виключив, що таким чином Н.Королевська "спробує продовжити свою політичну кар'єру", однак їй необхідно фігурувати в ролі менеджера з соціальних питань, а також обстоювати соціальні інтереси українців в умовах економічної кризи та бюджетної економії.

"Від цього залежатиме політична кар'єра Наталії Юріївни", - сказав В.Фесенко, додавши, що у своїх діях Н.Королевській необхідно буде враховувати досвід екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави Мінсоцполітики Сергія Тігіпка.

Експерт зазначив, що Н.Королевська "у сфері управління буде близька до молодого покоління Кабміну".

В.Фесенко також додав, що показовим і символічним є те, що в новому складі Кабінету Міністрів "збережено вплив двох інших ключових бізнес-політичних груп - Ріната Ахметова і Дмитра Фірташа. Представників цих великих бізнесменів призначено на посади віце-прем'єрів".

За словами політолога, в рамках Кабінету Міністрів проведено адміністративну реформу, оскільки змінилися функціональні обов'язки низки міністерств.

"А, загалом, я ще раз наголошую, що це уряд технократів і уряд, в якому різко посилюється вплив "сім'ї", - сказав В.Фесенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА