11:53 25.12.2012

Комуністи вимагають звільнити голову Держінвестпроекту Каськіва та порушити проти нього справу

2 хв читати
Комуністи вимагають звільнити голову Держінвестпроекту Каськіва та порушити проти нього справу

Фракція Комуністичної партії України вимагає звільнити із займаної посади керівника Держагентства з інвестицій Владислава Каськіва, а від Генеральної прокуратури - відкрити проти нього кримінальну справу.

"Фракція Комуністичної партії України вимагає від уряду негайно звільнити із займаної посади цю людину", - сказав лідер фракції КПУ Петро Симоненко на ранковому засіданні Верховної Ради України у вівторок.

За його словами, незважаючи на грубе шахрайство під час будівництва LNG-термінала В.Каськів досі залишається на посаді.

"Ми також вимагаємо від правоохоронних органів, зокрема, від Генеральної прокуратури, порушити проти керівника Держагентства з інвестицій справи за фактами шахрайства", - додав П.Симоненко.

Як повідомлялося, Держінвестпроект 26 листопада 2012 року підписав угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-термінала в Одеській області. З іспанської сторони документ підписав Джорді Сарда Бонвехі, який раніше також фігурував як представник компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Однак компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що жодних документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвехі не є їхнім представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-термінала в Україні.

Як пояснив куратор Національного проекту "LNG-термінал" Віталій Дем'янюк, Джорді Сарда Бонвехі є професійним комерційним представником, працює в інтересах багатьох іспанських компаній.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає притягнути до відповідальності президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколу Азарова та голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислава Каськіва за угоду про співпрацю в рамках будівництва LNG-термінала з "невідомим іспанським інвестором".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА