12:51 27.12.2012

Мельниченко закінчив читати свою справу і тепер має намір "допитати" Кучму, Литвина і Деркача

2 хв читати

Екс-майор управління Державної охорони Микола Мельниченко підтверджує інформацію Служби безпеки України про те, що він закінчив ознайомлення з усіма 17 томами порушеної стосовно нього кримінальної справи, в якій його обвинувачують у розголошенні державної таємниці.

Крім того, М.Мельниченко обіцяє зробити низку заяв у найближчі дні щодо скоєння злочинів другим президентом України (1994-2005) Леонідом Кучмою і екс-головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

"По-перше, я і група моїх адвокатів так і не зрозуміли, в чому є суть розголошення мною державної таємниці та перевищення посадових повноважень. По-друге, я в найближчі дні зроблю кілька офіційних заяв щодо скоєння злочинів Кучмою, Литвином та іншими особами, із зобов'язанням слідчих органів занести цю інформацію до єдиного реєстру досудових розслідувань", - сказав він.

При цьому М.Мельниченко зазначив, що під час судового слідства він має намір допитати "Кучму, Литвина, Деркача (екс-главу СБУ Леоніда Деркача - ІФ) та інших фігурантів матеріалів моєї справи" і висловив подяку раднику президента Андрію Портнову "за надання мені такої можливості (допиту - ІФ) у зв'язку з ухваленням нового Кримінального Процесуального кодексу ".

Як повідомлялося, Головне слідче управління СБУ в середу завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо М.Мельниченка в питанні розголошення ним державної таємниці та направило обвинувальний акт Генеральній прокуратурі України. Також спецслужба повідомила про те, що екс-майор та його захисник завершили ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, розпочате 20 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА