11:45 01.03.2013

Українi слiд продемонструвати прогрес у певних напрямах реформ для успiху на самiтi Схiдного партнерства, а не завершенi дiї - Лавринович

2 хв читати
Українi слiд продемонструвати прогрес у певних напрямах реформ для успiху на самiтi Схiдного партнерства, а не завершенi дiї - Лавринович

Для пiдписання угоди про асоцiацiю з ЄС цього року Україна має продемонструвати чiтку роботу на певних векторах реформ до початку травня 2013 року, а не завершенi дiї у цих напрямках, зазначає мiнiстр юстицiї України Олександр Лавринович.

"У нас немає вимог. У спiльнiй заявi зафiксовано тi питання, якi Україна має вирiшити для того, щоб Вiльнюський самiт був успiшним", - сказав О.Лавринович в ефiрi Першого нацiонального каналу в четвер увечерi.

Вiн наголосив: "Iдеться про те, що до першої половини травня необхiдно продемонструвати бажання, рiшучi дiї та прогрес у певних напрямах. Не йдеться про те, що щось має бути завершено саме на початок травня. Йдеться про те, що має бути видно, що активно та чiтко вiдбувається робота в певних векторах".

За словами мiнiстра юстицiї, зокрема, не ставиться питання про те, яким чином має виглядати виборче законодавство. "Що стосується типу виборчої системи - це право кожної країни, зокрема, й України. Тому нiяких питань, як має виглядати виборче законодавство, в якiй формi - не ставиться. Сформульовано пропозицiю вивчити доцiльнiсть кодифiкацiї виборчого законодавства", - сказав мiнiстр.

При цьому вiн наголосив, що змiни у виборчому законодавствi обов'язково будуть, але поки що рано говорити про те, що вони собою являтимуть. "На це питання дадуть вiдповiдь члени парламенту, коли ухвалюватимуть змiни. А ми запропонуємо такi змiни, якi вiдповiдатимуть точним пропозицiям, наданим нам ОБСЄ", – додав О.Лавринвич.

Як повiдомлялося, Київ очiкує пiдписання угоди про асоцiацiю з Євросоюзом, яка включатиме створення зони вiльної торгiвлi, на самiтi Схiдного партнерства в листопадi 2013 року у Вiльнюсi.

У ЄС також озвучили таку можливiсть, проте звернули увагу української сторони на необхiднiсть здiйснення низки реформ. Зокрема, йдеться про вдосконалення виборчого законодавства, вирiшення питань, пов'язаних iз вибiрковим правосуддям, проведення реформ у рамках порядку денного асоцiацiї.

Угоду про асоцiацiю Україна-ЄС сторони парафували в 2012 роцi. Технiчне звiряння проекту угоди вже завершено i, вiдповiдно до практики, сторони здiйснюють офiцiйний переклад документа українською мовою та всiма мовами країн-членiв ЄС, пiсля чого має вiдбутися її пiдписання та ратифiкацiя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА