10:44 12.06.2013

Азаров закликав депутатiв не перешкоджати розвитку економiки

2 хв читати

Прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров закликає народних депутатiв не перешкоджати розвитку української економiки шляхом блокування Верховної Ради.

"Припинiть бойкотувати роботу парламенту, шановнi народнi депутати. Не заважайте працювати на розвиток економiки, зокрема присутнi тут, у цьому залi", - сказав вiн, вiдкриваючи засiдання Кабiнету Мiнiстрiв у середу.

М.Азаров зазначив, що уряд пiдготував цiлий пакет соцiально важливих законопроектiв, зокрема стосовно нових стимулiв для роботи IT-галузi. Прем'єр сподiвається, що парламент розгляне та ухвалить цi документи.

Як повiдомлялося, на засiданнi комiтету з економiчних реформ у вiвторок В.Янукович заявив, що "якщо надалi триватиме блокування парламенту, треба проводити позачергову сесiю й ухвалювати рiшення", додавши, що парламент має ухвалити соцiально-економiчнi закони, якi необхiднi для розвитку країни.

Ранiше, 6 червня депутатам Верховної Ради було роздано щорiчне послання президента до парламенту "Про внутрiшнє i зовнiшнє становище України у 2013 роцi". Пiсля цього опозицiя вимагала, щоб В.Янукович виступив у парламентi з посланням.

Згодом депутати опозицiйних фракцiй заблокували роботу парламенту. Верховна Рада по сутi не працювала 6 та 7 червня.

7 червня депутати бiльшостi розпочали збiр пiдписiв за проведення позачергового засiдання. Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив про можливiсть проведення позачергового засiдання парламенту у разi збору 150 пiдписiв народних депутатiв. Цi пiдписи, за його словами, буде перевiрено.

Прес-служба Верховної Ради 10 червня повiдомила, що президент України В.Янукович пiд час зустрiчi зi спiкером Верховної Ради В.Рибаком дав згоду на проведення зустрiчi за участю лiдерiв парламентських фракцiй.

Водночас перший заступник лiдера фракцiї Партiї регiонiв Михайло Чечетов заявив, що цього тижня позачергового пленарного засiдання Верховної Ради не буде.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА