15:59 26.07.2013

Київ наполягає на економiчних причинах iнiцiативи про перегляд мит у рамках СОТ - глава МЗС

2 хв читати
Київ наполягає на економiчних причинах iнiцiативи про перегляд мит у рамках СОТ - глава МЗС

Україна наполягає на виключно економiчних причинах своєї iнiцiативи про перегляд тарифних позицiй у рамках СОТ, вважаючи неприйнятним їх розгляд iз полiтичної точки зору.

"Я хочу сказати, насамперед, що генеральна угода з тарифiв i торгiвлi передбачає: якщо стан торговельного балансу якоїсь держави перебуває пiд загрозою, то держава може вживати певнi протекцiонiстськi заходи", - сказав мiнiстр закордонних справ України Леонiд Кожара в ексклюзивному iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

За його словами, коли Україна вступала до СОТ, то дуже часто в переговорах бажання приєднатися до цiєї органiзацiї переважало над бажанням захистити свiй ринок. "I диспропорцiї в зовнiшнiй торгiвлi, особливо наприкiнцi минулого року, поставили пiд загрозу загальний зовнiшнiй торговельний баланс України. Ви знаєте, що минулого року дефiцит був рекордним - $16 млрд, такого нiколи не було", - наголосив мiнiстр.

Тому, за його словами, Україна змушена захищатися i робитиме вона це в межах правового поля генеральної угоди з тарифiв i торгiвлi. "I найбiльш небажане тут те, що деякi країни намагаються виключно торговельну угоду поставити в рiзнi полiтичнi умови. Це неправильно", - заявив Л.Кожара.

Вiн визнав, що це незвичайна практика, коли Україна запропонувала 371 товарну позицiю, але йдеться про внутрiшню економiчну ситуацiю в країнi.

"Уряд України успiшно вирiвнює зовнiшнiй торговельний баланс. Ви знаєте, що за цi пiвроку хоч i зберiгаються негативна динамiка i дефiцит торговельного балансу, але в деяких моментах ми досягли позитивних результатiв", - наголосив мiнiстр.

Повний текст iнтерв'ю буде розмiщено на головнiй сторiнцi агентства "Iнтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА