11:39 30.07.2013

Донецька "Свобода" вимагає від влади втрутитися в ситуацію зі звинуваченнями українського моряка щодо інциденту в Азовському морі

2 хв читати

Донецька облорганізація ВО "Свобода" вимагає від української влади втручання в ситуацію з висуненням звинувачень українському моряку Олександру Федоровичу, який вижив після зіткнення з катером берегової охорони прикордонної служби Росії в Азовському морі 17 липня.

У відповідній заяві, поширеній прес-службою ВО "Свобода" у вівторок, зазначається, що О.Федорович - "єдиний, хто вижив після тарану російськими прикордонниками маломірного українського катера", четверо українських моряків загинули.

"Тепер росіяни намагаються списати загибель чотирьох українців на єдиного вцілілого члена екіпажу... Попри те, що український човен був порожнім, російська сторона наполягає на протилежному. Задля виправдання недбалості прикордонників до справи долучили невідомо де знайдені риболовецькі сіті та рибу. О.Федоровичу інкримінують ст. 256 КК РФ", - ідеться в заяві.

"Свобода" також стверджує, що українця, котрий перебував у лікарні Єйська (РФ), після двох складних операцій на легенях допитали російські правоохоронці, які "змусили його підписати зізнання у скоєнні злочину". Рідним українця нічого не повідомляли п’ять днів.

В об'єднанні також звинувачують українського консула в Ростові-на-Дону Миколу Середу в небажанні клопотати про повернення О.Федоровича на батьківщину для проведення повноцінного розслідування.

У зв'язку з цим облорганізація "Свободи" вимагає від Генеральної прокуратури України негайного втручання в ситуацію і захисту співвітчизника, від МЗС України - негайно повернути О.Федоровича на батьківщину, від МОЗ - повноцінного обстеження і лікування українця коштом російської сторони.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського сел. Воронцовки сталося зіткнення українського баркаса та катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого загинули чотири українці, одного вдалося врятувати.

Урятованого українця 19 липня прооперували, наразі він перебуває в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ).

Прокуратура Маріуполя (Донецька обл.) відкрила кримінальне провадження щодо інциденту в Азовському морі. Маріупольська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесла відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією за ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) КК України.

Розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА