10:14 15.08.2013

Труднощi з проходженням українських товарiв через кордон РФ зумовленi тим, що Україна не є членом МС - депутат Держдуми Слуцький

2 хв читати
Труднощi з проходженням українських товарiв через кордон РФ зумовленi тим, що Україна не є членом МС - депутат Держдуми Слуцький

Внесення до перелiку "ризикових" усiх без винятку українських iмпортерiв Митною службою РФ має бюрократичнi причини, оскiльки Україна не є членом Митного союзу, сказав в ефiрi радiо "Эхо Москвы" голова комiтету Держдуми у справах СНД Леонiд Слуцький.

"Труднощi з проходженням українськими товарами росiйської митницi великою мiрою зумовленi просто бюрократiєю через те, що Україна не є членом Митного союзу. Однак нiякої полiтики в цьому немає", - сказав вiн у середу ввечерi.

Л.Слуцький висловив сподiвання, що ще до кiнця серпня митнi служби обох країн вирiшать усi труднощi.

Голова комiтету Держдуми у справах СНД наголосив, що проблеми справдi є, але вони можуть бути вирiшенi в найкоротшi термiни.

Як повiдомлялося, в середу прес-служба Федерацiя роботодавцiв України (ФРУ) ранiше заявила, що ФМС Росiї з 14 серпня 2013 року внесла до перелiку "ризикових" усiх без винятку українських iмпортерiв, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарiв з країни.

"З 00:00 14 серпня до профiлю ризику системи управлiння ризиками ФМС РФ до перших чотирьох десяткiв пiдприємств, якi туди потрапили в липнi цього року, було додано всiх без винятку українських експортерiв. При цьому заходи запобiгання ризику ще бiльше посилено. По-сутi, йдеться про повне зупинення українського експорту на невизначений час, на тижнi або навiть на мiсяцi", - наголошується в повiдомленнi.

Як уточнюють у ФРУ, росiйська митниця пiддає українськi вантажi суцiльнiй перевiрцi, зокрема вивантаження, перевантаження i завантаження їх назад у транспорт.

"Усе це призводить до збiльшення термiнiв простою вагонiв та iнших транспортних засобiв, i, як наслiдок, спричиняє подорожчання або зрив постачання товарiв, псування продукцiї, пiдриває позицiї українських товаровиробникiв на ринку РФ. При цьому росiйський ринок для багатьох українських пiдприємств є критично важливим" , - зазначили у ФРУ.

За пiдрахунками об'єднання, експорт українських товарiв до РФ у другому пiврiччi прогнозувався на рiвнi $8,5 млрд.

"Втрати України вiд таких дiй росiйської сторони можуть сягнути, залежно вiд розвитку подiй, $2-2,5 млрд тiльки у другому пiврiччi поточного року", - резюмують у федерацiї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА