11:02 21.08.2013

Глазьєв: Це болючий самообман, що вся Україна хоче в ЄС

2 хв читати
Глазьєв: Це болючий самообман, що вся Україна хоче в ЄС

Радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв переконаний, що проти входження України до Митного союзу виступають ангажовані українські чиновники та експерти, "відпрацьовують антиросійський замовлення".

Мільйони працюючих у промисловості, з якою ми співпрацюємо і яка пов'язана з Росією тисячами зв'язків, хочуть (вступу України до МС - ІФ). Це ракетобудівники, суднобудівники, хіміки, металурги, і особливо селяни і виробники харчової промисловості, продукція якого ніде, крім як у Росії, не затребувана ", - заявив С. Глазьєв в опублікованому в середу інтерв'ю українській газеті" Вести "

"Не хочуть численні політологи та експерти, які протягом 20 років годуються на європейських і американських грантах. Вони на гроші замовників виконують певну політичну задачу. Крім того, за роки помаранчевого психозу з'явилося ціле покоління дипломатів і бюрократів, які за своїми ідеологічними пристрастям відпрацьовують антиросійський замовлення ", - стверджує радник лідер РФ.

За його словами, "це люди - далекі від економіки і реального життя, не знають по-справжньому історію своєї країни, відірвані від духовних традицій і, по суті, ангажовані".

"Але масштаб ангажованості, який присутній в Києві, створює ефект, що нібито Україна не хоче. Коли я слухаю міністра закордонних справ, який говорить, що вся Україна за європейський вибір, то не зрозумію, про яку країну він говорить. Адже соціологічні опитування українських соціологічних служб говорять про інше: 35% громадян вважають за краще Європейський союз і 40% - за Митний союз. Тому говорити, що всі, як один, хочуть, це якийсь болючий самообман", - заявив С. Глазьєв.

Він також стверджує, що опублікований минулої суботи газетою "Дзеркало тижня. Україна" текст "Про комплекс заходів для залучення України до євразійського інтеграційний процес" не походить з Кремля. "Це не документ. Я, як радник президента Росії, можу вам сказати, що такого документа немає. Це папір, який не має офіційного статусу, за ньому не були надані жодні доручення. Таких текстів, які були опубліковані в "ДТ", ми в адміністрації президента Росії отримуємо десятки на місяць від українських та російських авторів. Це один з таких текстів. Ми просто завалені паперами такого роду. Це приватна думка деяких експертів, яку було надіслано з України, по-моєму, років два тому. І його навіщось зараз витягли на світ", - сказав С.Глазьєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА