16:03 18.10.2013

Рудьковський вніс до ВР законопроект про лікування засуджених за кордоном за рішенням суду під поручительство

2 хв читати
Рудьковський вніс до ВР законопроект про лікування засуджених за кордоном за рішенням суду під поручительство

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном).

Як зазначено на сайті українського парламенту, законопроект вніс народний депутат фракції Партії регіонів, голова Соціалістичної партії України Микола Рудьковський. Документ зареєстровано в п'ятницю під №3444.

Згідно з порівняльною таблицею, у законопроекті пропонується, щоб рішення про лікування засудженого за кордоном, про продовження або припинення лікування засудженого за кордоном ухвалював суд на підставі висновків лікарської комісії з числа представників центрального органу виконавчої влади у сфері охорони здоров'я та центрального органу виконавчої влади у сфері виконання кримінальних покарань. Медкомісія також ухвалює рішення щодо продовження або припинення такого лікування.

У постанові про лікування засудженого за кордоном суд зазначає: термін лікування та назву медичного закладу, в якому лікуватиметься засуджений, умови та порядок переміщення засудженого до цього закладу, відповідальних за переміщення осіб, поручителів, які нестимуть відповідальність у разі неповернення засудженого в Україну після закінчення терміну лікування за кордоном.

Законопроект також пропонує, щоб після закінчення терміну, визначеного судом для лікування за кордоном, засуджений повертався в Україну для продовження відбування покарання.

"Медична допомога та лікування за кордоном здійснюється за рахунок особистих грошових коштів засудженого або коштів рідних і близьких засудженого", - зазначено в документі.

Як повідомлялося, в червні позафракційний народний депутат Сергій Міщенко вніс до Верховної Ради законопроект, який дозволяє засудженим проходити лікування за кордоном. "Якщо влада не знає, як вирішити питання з лікуванням Юлії Тимошенко, то я пропоную вирішити його через ухвалення відповідного закону", - пояснив він свою законодавчу ініціативу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА