13:04 21.10.2013

Рудьковський відкликав законопроект про лікування ув'язнених за кордоном на доопрацювання, але обіцяв його повернути найближчими днями, - Рибак

3 хв читати
Рудьковський відкликав законопроект про лікування ув'язнених за кордоном на доопрацювання, але обіцяв його повернути найближчими днями, - Рибак

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє, що народний депутат Микола Рудьковський (фракція Партії регіонів) відкликав свій законопроект щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном на доопрацювання, але поверне його найближчими днями.

"У п'ятницю народний депутат Микола Рудьковський також подав законопроект, але потім відкликав його для доопрацювання. Проте він сказав, що сьогодні або завтра він поверне цей законопроект. Це другий законопроект", - сказав спікер В.Рибак на засіданні погоджувальної ради в понеділок, нагадавши, що в парламенті є схожий законопроект позафракційного народного депутата Сергія Міщенка, й інших законодавчих ініціатив немає.

Спікер парламенту наголосив, що рішення стосовно законопроекту, пов'язане з виїздом екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на лікування за кордон, може підтримати або відхилити тільки Верховна Рада.

При цьому В.Рибак нагадав про те, що президент України Віктор Янукович чітко висловив свою позицію: щойно парламент розгляне це питання й ухвалить щодо нього рішення, ухвалить відповідний законопроект, президент буде готовий підписати цей документ.

"Якщо потрібно, а я думаю, що треба, ми зберемося сьогодні в мене, керівники фракцій, і розглянемо це питання, як ми діятимемо далі", - сказав В.Рибак.

Він іще раз наголосив, що на сьогодні в парламенті зареєстровано один законопроект позафракційного депутата С.Міщенка.

У свою чергу голова комітету із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін (фракція "Батьківщина") заперечив В.Рибаку й нагадав, що на засіданні комітету було розглянуто законопроект С.Міщенка, і депутати 4 вересня прийняли рішення відхилити цей законопроект.

Водночас спікер парламенту наголосив, що рішення відхиляти або підтримувати будь-який законопроект може приймати парламент.

"Це визначається на сесії, а не на засіданні комітету. А законопроект зареєстровано, його зареєстровано у Верховній Раді", - наголосив В.Рибак, додавши, що за зареєстрованими законопроектами Верховна Рада прийматиме рішення.

Як повідомлялося, в червні позафракційний народний депутат С.Міщенко вніс до Верховної Ради законопроект, який дозволяє засудженим проходити лікування за кордоном. "Якщо влада не знає, як вирішити питання з лікуванням Юлії Тимошенко, то я пропоную вирішити його через ухвалення відповідного закону", - пояснив він свою законодавчу ініціативу.

18 жовтня у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект М.Рудьковського №3444 про внесення змін до Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном).

Законопроект пропонує, щоб рішення про лікування засудженого за кордоном ухвалював суд на підставі висновків лікарської комісії, яка також приймає рішення про продовження або припинення лікування. У постанові про лікування засудженого за кордоном суд зазначає: термін лікування й назву медзакладу, де лікуватиметься засуджений, умови й порядок переміщення туди засудженого, відповідальних за переміщення, а також поручителів, які відповідатимуть у разі неповернення засудженого в Україну. Законопроект пропонує, щоб після закінчення терміну, визначеного судом для лікування за кордоном, засуджений повертався в Україну для продовження відбуття покарання.

Лікування засудженого за кордоном, згідно з законопроектом, здійснюватиметься його коштом або коштом його рідних і близьких.

Пізніше законопроект М.Рудьковського зник із сайта Верховної Ради України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА