14:25 21.10.2013

Рудьковський не погоджував із регіоналами законопроект про лікування засуджених за кордоном - Єфремов

2 хв читати

Законодавчу ініціативу народного депутата Миколи Рудьковського щодо вирішення проблеми екс-прем'єра Юлії Тимошенко не було узгоджено з позицією фракції Партії регіонів, заявляє лідер фракції Олександр Єфремов.

"Рудьковський подав неузгоджений документ. Він прийняв для себе певне рішення. Він очолив іншу політичну силу. Він увійшов до нас не як член партії, а як депутат, приписаний до мажоритарному округу, який певний час працював у нашій фракції", - сказав О. Єфремов на прес-конференції в понеділок, відповідаючи на запитання, чи ознайомився він із законопроектом М.Рудьковського.

За словами О.Єфремова, згідно з регламентом, якщо у Верховній Раді зареєстровано законопроект зі схожою назвою, а такий законопроект ще у червні нинішнього року зареєстрував позафракційний депутат Сергій Міщенко, то законопроект М.Рудьковського можуть просто не зареєструвати, оскільки він не є альтернативним. "Усе це більше нагадує елемент популізму", - зазначив лідер фракції, додавши, що, наскільки йому відомо, М.Рудьковський відкликав свій законопроект.

"З того, як розвивається ситуація, я бачу що сьогодні почнуть подавати багато якихось документів, що на право законодавчої ініціативи будуть претендувати чисто умовно. Для того, щоб вирішити це питання, ми маємо дійсно зібратися - як мінімум, лідери чотирьох фракцій, - обговорити цю ситуацію і знайти компроміс у вирішенні цього питання", - сказав О.Єфремов.

На запитання про його думку щодо того, чи встигне Ю.Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини до Вільнюського саміту, О.Єфремов сказав: "Я розклад поїздів та літаків не дивився".

Як повідомлялося, С.Міщенко вніс до Верховної Ради законопроект, що дозволяє засудженим проходити лікування за кордоном. "Якщо влада не знає , як вирішити питання з лікуванням Юлії Тимошенко, то я пропоную вирішити його шляхом ухвалення відповідного закону", - пояснив він свою законодавчу ініціативу.

18 жовтня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект М.Рудьковського № 3444 про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном). У Партії регіонів зазначили , що такий законопроект має внести опозиція, і лише тоді, у разі його конституційності, його, можливо, підтримають.

До кінця дня законопроект зник із сайта ВР, а в понеділок спікер Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що М.Рудьковський відкликав свій законопроект щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном на доопрацювання, але поверне його найближчими днями. Він також повідомив, що у нього є заява М.Рудьковського про вихід із фракції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА